Prima reacție a lui Klaus Iohannis după ce Guvernul PSD a picat! Președintele a convocat consultări cu partidele

Author: A.I.

Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă după ce Guvernul PSD a picat astăzi în Parlament, în urma votului pentru moțiunea de cenzură.

"Astăzi, votul românilor dat pe 26 mai la Referendum a fost, iată, întru totul și pe deplin respectat. Succesul moțiunii de cenzură confirmă un proces care a început cu ceva vreme în urmă: intrarea în istorie a PSD. Am convocat mâine o primă rundă de consultări cu partidele parlamentare. Avem nevoie urgentă de un nou guvern, cu un mandat foarte clar, care să asigure o guvernare responsabilă și eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfășura.

Prioritară este acum găsirea celei mai bune soluții pentru ca românii să fie cât mai puțin afectați de efectele acestei perioade post-moțiune. #PentruoRomânieNormală", a fost mesajul publicat pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis.

Guvernul PSD a picat astăzi!

Guvernul PSD, condus de Viorica Dăncilă, a picat astăzi în Parlament. 238 de parlamentari au votat pentru căderea Guvernului condus de Viorica Dăncilă.

244 de parlamentari au votat în total astăzi, 238 de voturi fiind pentru căderea Guvernului.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Dintre semnatarii moțiunii de cenzură au lipsit finul lui Liviu Dragnea, Emanoil Savin, ex PSD, Oana Bizgan, ex USR, și un deputat USR care este grav bolnav. Au votat alături de PNL mai mulți deputați ai minorităților, în jur de 7, precum și fostul președinte al organizanizației de tineret a PSD, Gabriel Petrea, potrivit digi24.ro.