Prima reacție a lui Raed Arafat după protestele anti-restricții! Urmează o relaxare a interdicțiilor?

Author: Denisa Avram
Actualizat: 23 iul 2022, 05:50
Cum a reactionat Raed Arafat la protestele anti-restrictii?

Secretarul de stat Raed Arafat oferit o primă reacţie la protestele împotriva restricțiilor impuse de pandemie, din întreaga țară.

Raed Arafat, a făcut primele declarații în legătură  protestele anti-restricţii și a dezvăluit dacă Guvernul ia sa nu în calcul posibilitatea relațării măsurilor de siguranță și restricțiilor de circulație după demonstrațiile care au avut loc în întreaga țară. 

Care a fost reacția lui Raed Arafat la protestele anti-restricţii

În ciuda protestelor de stradă de duminică,   Guvernul nu ia în calcul relaxarea restricţiilor anti-COVID-19. Surse guvernamentale au menționat faptul că se analizează varianta schimbării orarului de funcționare în magazine şi redeschiderea restaurantelor

cu condiţia testării anti-COVID, fapt ce au determinat o serie de proteste. 

„N-am ce să comentez decât că protestează și vin cu unele puncte de vedere pe care trebuie să le probeze. La acest moment probele sunt de cealaltă parte mai puternice și ce este realitatea în România este alta din punct de vedere al pandemiei. Deci asta este realitatea la acest moment și asta este situația.

A doua problemă este modul în care vin oamenii la spital. Vin mai târziu, vin cu forme mai grave. Asta nu o spun eu, au spus-o colegii care îi primesc și care îi consultă. Asta înseamnă că stăm acasă, ascultăm ce ne zic unii și alții și neglijăm și ne ducem când vedem că oxigenarea este 80% sau suntem chiar rău și nu ne simțim bine.

Asta este situația”, a spus Raed Arafat, la Digi 24.

Potrivit secretarului de stat, diferența dintre dintre situația din noiembrie 2020, când nu au existat interdicții atât de stricte, și acum este că la începutul acestui nou val de îmbolnăviri secțiile de ATI erau mai pline decât în noiembrie. În noiembrie erau 400-500 de bolnavi, acum erau deja 900 de bolnavi.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

”Noi eram bucuroși că am coborât sub 1.000 și am început acum să urcăm din nou. Asta e grav”. a spus Arafat despre situația de la ATI.

Citeste si: Restricții de noapte, impuse în mai multe țări din Europa! Cum se compară cu cele din România?

„În ceea ce privește perspectiva unor măsuri de natură a permite desfășurarea unor tipuri de activități, menționăm că nu sunt adoptate decizii în acest sens și nu vizează perioada imediat următoare.

La nivel guvernamental se desfășoară consultări și analize referitoare la momentul în care rata de răspândire a virusului la nivel național va fi redusă semnificativ și doar în acest context, într-un interval de câteva luni de zile, vor putea fi puse în discuție condițiile pentru desfășurarea anumitor tipuri de activități”, a transmis Guvernul.

Citeste si: Raed Arafat a anunțat când se vor ridica restricțiile! Valul trei al pandemiei va fi ultimul prag cu măsuri pentru români. Ce trebuie să știe toți românii