Prima reacție a lui Vladimir Putin după atacul terorist de la Moscova: „Numai răzbunarea îi așteaptă pe teroriști. Nu au viitor”

Autor: Cristina Mocanu

Prima reacție a lui Vladimir Putin după atacul terorist de la Moscova

Sursa: Profimedia

Vladimir Putin a făcut primele declarații legate de atacurile care au avut loc vineri la Moscova.

O sală din Moscova a fost ținta unui atac terorist, vineri seara, când mai mulți indivizi au deschis focul și au ucis peste 100 de persoane. Vladimir Putin a oferit primele declarații legate de acest incident și anunță răzbunare.

Putin primele declarații legate de atacul din Moscova

Vineri, 22 martie, lumea a fost zguduită de un act de teroare de neimaginat în apropierea Moscovei, unde o sală de concert a fost scena unui masacru îngrozitor.

Cu mai mult de 100 de vieți pierdute, acest incident tragic a stârnit o reacție de furie și condamnare din partea liderilor mondiali.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că atacul a fost un „act terorist barbar” și a promis că toți cei responsabili vor fi aduși în fața legii și pedepsiți în mod corespunzător. Într-un discurs adresat națiunii, Putin a subliniat hotărârea Federației Ruse de a identifica și a aduce în fața justiției pe toți cei implicați în pregătirea și executarea atacului terorist.

El a avertizat că „numai răzbunarea îi așteaptă pe teroriști” și că aceștia „nu au viitor”.

Citește și: ISIS a revendicat atacul din Moscova: Rapoartele indică peste 60 de persoane decedate și 115 rănite

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Atacatorii au fost găsiți și reținuți, în timp ce Ucraina neagă orice implicare în acest atac

Potrivit informațiilor furnizate de Putin, toți atacatorii au fost deja găsiți și reținuți. El a acuzat că aceștia au avut legături cu Ucraina și că au încercat să se ascundă în această țară. Afirmațiile președintelui rus au fost întărite de FSB, serviciul de securitate al Rusiei, care a confirmat reținerea a 11 persoane în legătură cu atacul terorist, dintre care patru au fost implicate direct în executarea sa.

Aceștia au fost arestați în regiunea rusă Briansk, la granița cu Ucraina, iar FSB susține că suspecții aveau „contacte în partea ucraineană” și intenționau să treacă granița pentru a se sustrage justiției.

Cu toate acestea, Ucraina a negat vehement orice implicare în atacul terorist din Moscova. Consilierul prezidențial ucrainean, Mihailo Podoliak, a respins acuzațiile Rusiei, afirmând că Ucraina nu are nici cea mai mică legătură cu acest incident.

El a subliniat faptul că Ucraina este angajată într-un război cu Rusia și că va rezolva problema agresiunii Rusiei pe câmpul de luptă, făcând referire la o presupusă componentă teroristă deliberată a acțiunilor Rusiei.

Atacul terorist a avut loc la sala Crocus din Krasnogorsk, în apropierea Moscovei, în timpul unui concert al trupei rock Piknik. Peste 100 de oameni și-au pierdut viața după ce mai mulți bărbați îmbrăcați în haine de camuflaj au deschis focul asupra mulțimii nevinovate.

Ulterior, gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat atacul, alimentând îngrijorările cu privire la amenințarea teroristă globală.

Citește și: Cel puțin 40 de morți și peste 100 de răniți într-un atac armat la Moscova. Explozia ar fi avut loc într-o sală de concerte

Atacul brutal de la Moscova este un avertisment clar cu privire la natura continuă și imprevizibilă a amenințării teroriste în întreaga lume. În timp ce liderii se străduiesc să aducă responsabilii în fața justiției și să prevină astfel de tragedii în viitor, această pierdere neașteptată de vieți nevinovate ne amintește de necesitatea unei vigilente constante și a solidarității internaționale în lupta împotriva terorismului.