Prima reacție a Prințului William după ce Kate Middleton a fost diagnosticată cu cancer. Ce mesaj au transmis Prinții de Wales britanicilor

Autor: Diana Bostan

Kate și William au făcut prima lor declarație împreună

Sursa: The Royal Familly

Prinții de Wales, Kate și William, au oferit prima declarație împreună, de la anunțul făcut de Prințesa de Wales, conform căruia a fost diagnosticată cu cancer.

Săptămâna trecută, Prințesa de Wales a decis să transmită un mesaj prin intermediul unui videoclip, dezvăluind că a fost diagnosticată cu cancer și că urmează un tratament preventiv de chimioterapie.

Prințul William și Kate Middleton au oferit prima declarație împreună

Într-o apariție sobră și demnă, Kate Middleton a ales să apară singură în clip, dar a subliniat importanța sprijinului oferit de William, menționând că el a fost un susținător de neprețuit.

Cu toate acestea, a evidențiat că prioritatea ei absolută rămân copiii. Kate Middleton a cerut cu fermitate atât presei, cât și publicului să respecte intimitatea familiei lor în aceste momente dificile și a subliniat că se simte bine, devenind mai puternică pe zi ce trece.

Într-o încercare de a oferi un strop de încurajare celor care se confruntă sau s-au confruntat cu această boală, Prințesa de Wales și-a exprimat dorința ca aceștia să nu renunțe, subliniind că nu sunt singuri în lupta lor.

La câteva zile de la acest anunț, Kate și William au făcut prima lor declarație împreună, după cum a anunțat Palatul Kensington.

Citește și: În ce constă tratamentul pe care îl urmează Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Medicii vorbesc și despre efectele adverse pe care Prințesa de Wales le resimte

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Prințul și prințesa sunt extrem de impresionați de mesajele blânde primite de la oamenii din UK, Commonwealth şi din lumea întreagă, drept răspuns la mesajul Alteței Sale Regale. Ei sunt extrem de impresionați de căldura și susținerea publicului și sunt recunoscători pentru modul în care au înțeles nevoia lor de intimitate în aceste timpuri”, au transmis oficialii de la palat, potrivit harpersbazaar.

Ce presupune tratamentul pe care Prințesa de Wales în urmează

Deși nu au fost furnizate mai multe informații în legătură cu tipul de cancer de care ar suferi Kate Middleton, aceasta a dezvăluit că a început chimioterapia preventivă. Potrivit The Wall Street Journal, terapia "adjuvantă", așa cum este denumită de oncologi, este administrată în mod obișnuit după îndepărtarea chirurgicală a unei tumori timp de câteva luni sau chiar un an, a explicat un medic de la Fox Chase Cancer Center din Philadephia și preluat de alephnews.

Pacienții primesc adesea tratamentul la fiecare două sau trei săptămâni. Chiar dacă nu există garanții că va preveni complet recidiva cancerului, terapia adjuvantă poate îmbunătăți semnificativ șansele de vindecare completă.

Citește și: Harry si Meghan, prima reacție după ce Kate Middleton a anunțat că a fost diagnosticată cu cancer

Potrivit surselor menționate anterior, Dr. Angela Jain susține că decizia Prințesei de a urma o chimioterapie preventivă sugerează că acesta este un tip de cancer care are șanse mari de vindecare.

Totuși, Jain și alți medici care au discutat cu The Wall Street Journal nu sunt implicați în tratamentul sau îngrijirea lui Catherine.

„Nu toate cancerele au nevoie de chimioterapie după operație, dar unele au nevoie”, a spus ea. „Și, de obicei, se administrează acel tratament cu speranța și intenția că acesta este un cancer vindecabil, iar chimioterapia va reduce riscul ca acesta să revină.”, a spus medicul Angela Jain pentru The Wall Street Journal.