Prima reacție a Rusiei la declarațiile lui Joe Biden de la Polonia: „Nu decide Joe Biden cine conduce Rusia”

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 27 dec 2022, 00:10

Prima reacție a Rusiei la declarațiile lui Joe Biden de la Polonia: „Nu decide Joe Biden cine conduce Rusia”

Sursa: Canva.com

Rusia a criticat vehement declarațiile făcute de Joe Biden ieri, în fața cetățenilor polonezi, în timpul vizitei pe care președintele SUA a făcut-o în Varșovia

Auzind declarațiile făcute de președintele SUA, Joe Biden, Rusia a transmis un mesaj dur, declarând că nu el decide cine conduce Rusia.

Președinția Rusiei: „Președintele Rusiei este ales de cetățenii ruși”

„Acest lucru nu este decis de Biden. Preşedintele Rusiei este ales de cetăţenii ruşi”, a răspuns un oficial de la Kremlin, ca reacție la declarațiile lui Joe Biden.

În discursul de la Varşovia, Joe Biden l-a caracterizat pe Vladimir Putin ca fiind un  „dictator” şi a susținut că „nu poate rămâne la putere”. De asemenea, preşedintele SUA a asigurat de un lucru poporul Rusiei: „Putin nu vă oferă viitorul pe care familiile voastre îl merită”.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 32 de război. Armata ucraineană a reușit să ia în control câteva localități din apropierea Harkovului și Mariupolului

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Democrația e în pericol. Inclusiv în Rusia, Putin bagă în închisoare oamenii care protestează. Au închis mass-media care relatează despre tot ce se întâmplă în Ucraina și la nivel global. Poporul rus nu e inamicul nostru. Dacă acceptați ca cineva să ucidă copii nevinovați, ca școli și spitale să fie bombardate, milioane de familii să fie gonite de acasă, dintre toate popoarele, voi, poporul rus, încă aveți memoria acestor lucruri întâmplate în `30 -`40, lucrurile care s-au întâmplat în Al Doilea Război Mondial.

Citeste si: Militarii ruși și-au ucis proprii comandanți! Vladimir Putin este în șoc. Care este motivul

Cu siguranță își amintesc bunicii voștri. Dacă v-au povestit despre toți oamenii care încercau să fugă... sunteți o națiune din secolul XXI cu speranțe și vise. Putin a adus Rusia înapoi în secolul XIX. Acestea nu sunt lucruri demne de voi, de poporul rus.

SUA e alături de voi. Vladimir Putin v-a îndepărtat de restul lumii. El nu este cine sunteți voi, acesta nu este viitorul pe care familiile voastre îl merită”, a spus președintele SUA, în timpul vizitei sale în Varșovia.

Un oficial din cadrul Preşedinţiei de la Washington a declarat, ulterior, că spusele preşedintelui SUA în discursul din capitala Poloniei nu reprezintă un îndemn pentru scoaterea de la putere a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

„Ideea enunţată de preşedinte a fost că lui Putin nu i se poate permite să exercite putere asupra vecinilor sau asupra regiunii. Nu s-a referit la puterea exercitată de Putin în Rusia sau la vreo schimbare de regim”, a explicat oficialul de la Casa Albă.