Prima țară care a autorizat pastila anti-COVID-19 făcută de Merck! SUA o recomandă pentru formele ușoare ale bolii

Author: Lavinia Medrea

Prima țară care a autorizat pastila anti-COVID-19 făcută de Merck! SUA o recomandă pentru formele ușoare ale bolii

Sursa: PixaBay

Grupul farmaceutic Merck este cel care a dezvoltat pastila anti-COVID-19 pentru adulții care se află în pericol mai mare din cauza infectării cu virusul COVID-19.

Pastila anti-COVID-19 dezvoltată de grupul farmaceutic Merck, făcută pentru adulții care sunt la risc mai mare în fața infectării cu virusul COVID-19, a fost autorizată în regim de urgenţă de Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA), la o zi după ce a fost aprobată o pastilă asemănătoare făcută de compania Pfizer.

SUA a aprobat pastila anti-COVID-19 dezvoltată de grupul farmaceutic Merck

SUA a aprobat pastila anti-COVID-19 dezvoltată de grupul farmaceutic Merck
[Sursa: PixaBay]

„Aprobarea acordată astăzi aduce pe piaţă un nou tratament împotriva COVID-19, sub forma unei pastile care este administrată pe cale orală”, a transmis o reprezentantă a FDA, Patrizia Cavazzoni.

Citeste si: Este tratamentul cu ivermectină eficient împotriva COVID-19? Anunţ important din partea speciliştilor!

Pastila dezvoltată de grupul farmaceutic Merck, intitulată Molnupiravir, în parteneriat cu Ridgeback Biotherapeutics, a contribuit la reducerea spitalizărilor şi deceselor cu aproximativ 30%, potrivit unui studiu clinic realizat pe voluntari care se află la risc mare şi care se află la începutul infecției cu virusul COVID-19.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”

FDA a aprobat acest medicament oral pentru a trata formele uşoare până la moderate de COVID-19 la adulţii care sunt predispuși la un risc mai mare de a face forme severe şi pentru care tratamentele clasice nu sunt accesibile sau nu sunt potrivite.

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă, mesaj pentru români în Ajun de Crăciun: „Să ne gândim la sănătatea noastră și a celor din jur”

Guvernul american a semnat un contract pentru a achiziționa cinci milioane de cutii de Molnupiravir. Vânzarea medicamentul pentru pacienți mai mici de 18 ani este interzisă substanţa lui activă poate afecta creşterea oaselor şi a cartilajelor, a transmis FDA într-un comunicat.

 

Taguri: