Prima tara din Uniunea Europeana care a ajuns la imunitatea colectiva! Iata ce restrictii vor fi eliminate si ce trebuie sa stie viitorii turisti!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 25 iul 2022, 05:50
Malta este primul stat din UE care a atins imunitatea colectiva.
Sursa: unsplash.com

Prima tara din Uniunea Europeana care a obtinut recent imunitatea colectiva este Malta, dupa ce a vaccinat circa 70% din populatia adulta cu cel putin o doza de vaccin anti-COVID-19.

Potrivit Reuters, Ministrul Sanatatii, Chris Fearne, a anuntat recent faptul ca Malta a ajuns la imunitatea de grup, devenind astfel prima tara din Uniunea Europeana in aceasta situatie optimista.

Malta, prima tara din UE care a atins imunitatea de grup!

In ultima saptamana, in Malta au fost raportate in medie 3 cazuri noi de COVID-19 pe zi, iar in ceea ce priveste rata de pozitivare a ajuns la nivelul de sub 0,2%.

In cursul zilei de luni, 24 mai 2021, au fost inregistrate doar doua cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. In prezent, 70% din populatie a primit prima doza de vaccin anti-COVID-19, iar circa 42% din populatia adulta a fost imunizata cu cele doua doze.

"Vaccinurile sunt administrate cu o rată de un vaccin la cinci secunde", a precizat ministrul Sanatatii al Maltei, potrivit digi24.ro

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

De asemenea, ministrul maltez a mai subliniat faptul ca in prezent vaccinarea este permisa tuturor locuitorilor din tara, cu varsta de peste 16 ani, iar in privinta copiilor cu varsta de peste 12 ani, vor putea fi imunizati in momentul in care autoritatile medicale europene vor aproba administrarea vaccinului anti-covid si pentru aceasta categorie de varsta.

Masurile care vor fi ridicate incepand cu data de 1 iunie si de 1 iulie in Malta!

Potrivit romaniatv.net, incepand cu data de 1 iunie 2021, locuitorii maltezi nu vor mai fi obligati sa poarte masca pe plaje iar de la 1 iulie, persoanele vaccinate nu vor mai purta masca in toate spatiile deschise, doar daca numarul infectarilor va ramane constant scazut.

De asemenea, autoritatile au anuntat si faptul ca salile de fitness si bazinele de inot au fost redeschise de luni, iar restaurantele vor putea ramane deschise pana la miezul noptii, fata de ora 17:00, asa cum au fost pana in prezent.

Citeste si: Cât timp rezistă de fapt anticorpii, după ce te vindeci de COVID? Ce spun noile studii

Citeste si: Alexandru Rafila, despre momentul in care se va ajunge la imunitatea de grup in tara noastra! "Sa incercam sa generam incredere"

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.