Prima zi de primăvară din 2023: Cum va fi vremea în martie?

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 24 feb 2023, 14:00

Cum va fi vremea în martie?

Sursa: Unsplash

Prima zi de primăvară din 2023. Primăvara vine, iar românii o așteaptă cu nerăbdare pentru a se bucura de temperaturile mai ridicate după un sfârșit de iarnă geros.

Prima zi de primăvară din 2023. Prima lună de primăvară ne va surprinde cu temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului.

Citește și: Horoscop chinezesc weekend 25-26 februarie 2023: Zodiile care au motiv de bucurie. Favoriții zodiacului chinezesc, la sfârșit de săptămână

Prognoza meteo pentru prima săptămână de primăvară

Meteorologii au anunțat că prima săptămână a lunii martie va fi una caldă, cu valori mai mari decât cele specifice în această perioadă a anului în zonele de sud ale României, în zonele de nord și nord-vest valorile termice fiind puțin mai scăzute decât în mod normal. Valorile maxime în această perioadă vor ajunge să fie cuprinse între 15-16 grade, iar cele minime, înregistrate noaptea se vor situa în intervalul de 0-2 grade.

Precipitațiile vor prezente mai mult decât în mod normal pentru această perioadă, în zonele de sud, iar în zonele de nord, cantitatea precipitațiilor va fi deficitară.

Citește și: LIVE TEXT Ziua 366 de război. Klaus Iohannis, mesaj la un an de când Rusia a atacat Ucraina. Zelenski: „În 24 februarie, milioane dintre noi au făcut o alegere”

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Prognoza meteo pentru a doua săptămână de primăvară

Valorile maxime vor fi mai ridicate în zonele extracarpatice ale României, în timp ce în restul țării, temperaturile sunt apropiate de cele specifice pentru această perioadă a anului. Deși prima săptămână se vor resimți temperaturi ce vor ajunge la 18 grade, a doua săptămână acestea vor scădea, temperaturile maxime fiind cuprinse în intervalul de 5-8 grade, iar valorile minime fiind între -1 și 4 grade.

Regimul pluviometric va fi mai ridicat în zonele de intracarpatice, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, în restul regiunilor fiind apropiate de cantitatea normală.

Citește și: Ultima zi de iarnă: Mesaje și urări pentru ziua de 28 februarie 2023

Prognoza meteo pentru a treia săptămână de primăvară

Vremea se va încălzi în a treia săptămână a lunii martie, iar în această perioadă temperaturile maxime vor fi peste cele normale din această perioadă a anului. Precipitațiile vor fi și ele prezente peste cantitățile normale, însă nu într-un volum îngrijorător.

Citește și: Horoscop săptămânal 27 februarie 2023- 5 martie 2023. Urmează o perioadă intensă pentru mai multe zodii

Prognoza meteo pentru ultima săptămână de primăvară

Temperaturile săptămânii 20-27 martie 2023 nu vor mai coborî, iar valorile maxime vor întrece temperaturile obișnuite pentru această perioadă a anului. În regiunile estice ale țării, cantitățile de precipitații vor fi excedentare față de valorile normale acestei perioade ale anului.

Citește și: Calendar Ortodox 24 februarie 2023: Sărbătoare cu cruce neagră azi! Rugăciune puternică pentru ajutor, sănătate și mângâiere

Sursa: meteoromania.ro