Prima zi de școală 2021. Ce au avut de făcut elevii în această zi

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 01 aug 2022, 20:25
Noul an școlar a început astăzi!
Sursa: pexels.com

Prima zi de școală 2021. Astăzi, 13 septembrie 2021, a avut loc prima zi de școală.

Prima zi de școală 2021. Elevii au intrat astăzi, cu emoții, din nou în clase pentru prima oară după vacanța de vară ce a durat 3 luni.

Astăzi a fost o zi relaxantă pentru toți elevii, în care aceștia au discutat cu cadrele didactice ce au făcut în vacanță, o zi în care au primit manualele școlare și în care unii au făcut jocuri în clasă alături de cadrele didactice.

Prima zi de școală: Este sau nu zi liberă pentru părinți?

Prima zi de școală 2021. Părinții elevilor din clasele mici obișnuiesc și ei să meargă la deschiderea școlilor. Una dintre problemele care îi preocupă cel mai mult pe aceștia legat de prima zi de școală este dacă aceasta este zi liberă pentru părinți.

Ei bine, aceasta nu e zi liberă pentru părinți.

Parlamentarii aleg să muncească în teritoriu astăzi, tocmai pentru a participa la deschiderea anului școlar, mulți dintre aceștia având copii care merg la școală.

Un proiect de lege redactat în 2017 ar fi prevăzut ca prima zi de școală să fie liberă pentru părinți, însă acesta a fost respins de către deputați pe motiv că multe dintre cadrele didactice sunt și ele părinți, iar acordarea acestei zile libere ar duce la situația imposibilă ca acestea să fie libere tocmai în prima zi de școală, când e absolut necesar ca ele să muncească.

Acest an nou școlar, 2021-2022, se desfășoară tot în niște condiții speciale, provocate de pandemia de Covid 19 cu care ne confruntăm din martie anul trecut. 

Părinții au avut dreptul de a participa alături de copiii lor la festivitățile organizate cu ocazia începutului nou an școlar.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

"Părinţii pot participa la festivităţile de începere a anului şcolar, însă în funcţie de condiţiile specifice ale fiecărei şcoli. Este vorba de dimensiunile spaţiilor deschise pe care şcolile le au la dispoziţie. Diferă de la o şcoală la alta, se face recomandarea, mai apăsat sau mai puţin apăsat, de a se evita, în măsura posibilului, prezenţa părinţilor alături de elevi la începutul şcolii sau măcar să nu vină ambii părinţi la începutul şcolii.

Nu este o interdicţie, este o recomandare", a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după videoconferinţa premierului Florin Cîţu cu prefecţii şi reprezentanţii DSP pe tema începerii anului şcolar, potrivit Agerpres.

Citeste si: Vești proaste pentru ELEVI! Scenariul de care se temeau părinții s-a adeverit. Peste 2.000 de elevi vor continua cursurile online

Prima zi de școală: Școlile încep fizic. Când se va trece în online?

Prima zi de școală a început cu toți elevii prezenți fizic, cu excepția unor localități în care incidența cazurilor de Covid 19 este mai mare de 6 la mie. Desigur, aceștia trebuie să respecte mai multe măsuri de siguranță, printre care sunt purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței fizice. 

Autoritățile au stabilit ca școala să se facă online în localitățile în care incidența cazurilor de Covid 19 trece de 6 la mie.

12 localități din țară- 6 din Satu Mare, 2 din județul Arad, una din Teleorman, una din Sibiu, una din Sălaj și una din Dolj- au început noul an școlar online, acestea având vinerea trecută rata de infectare cu Covid 19 de peste 6 la mie.

„În cele 12 localităţi care vineri au depăşit rata de infectare de 6 la mie, învaţă 2.400 de elevi. Se adaugă şcolile care au probleme de infrastructură. Din Bucureşti, 8 vor învăţa online. În București rămân 2.723 de elevi care vor fi nevoiți să învețe online săptămâna aceasta. În țară există încă 2.000 de elevi care din cauza problemelor de infrastructură, rămân online si 2.400 in cele 6 localități în care s-a depășit rata de infectare. La nivel național, peste 7.000 de elevi încep școala online, cel puțin în prima săptămână”, a declarat ministrul Educației după videoconferința cu prefecții.

Citeste si: Au început școlile! Cum ne putem proteja copiii împotriva tulpinii Delta a coronavirusului

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?