Prima zi de scoala, un calvar pentru micutii care merg trei km pe jos VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 16 iul 2022, 15:45

17 copii, care azi au pasit pentru prima oara in scoala. Unii in clasa intai, altii in clasa pregatitoare. Dar pana sa ajunga la scoala, micutii strabatut 3 kilometri pe jos.

 Doar azi aceasta mama si-a adus copiii la scoala. De maine prichindeii isi vor pune ghiozdanul in spate si vor traversa singuri dealul. Si totusi nu-i sperie drumul lung si nici trezitul de dimineata. Un exemplu de vointa pe care noi am vrut sa il rasplatim!

Scolarii acestia erau cat pe ce sa ramana fara invatatoare. Niciun cadru didactic nu a vrut sa vina sa predea la scoala din Pietriceaua.
Insa o invatatoare iesita la pensie nu s-a indurat sa-i lase fara dascal.

Doamna Elena s-a instruit si pentru prichindeii care intra acum in clasa pregatitoare. Numai ca s-ar putea sa fie primii si ultimii invatacei care parcurg clasa zero la scoala. Premierul le-a spus astazi dascalilor si parintilor ca, din punctul lui de vedere- ar trebui ca de la anul, clasa pregatitoare sa functioneze la gradinita. Vestea i-a socat pe directorii de scoli, care s-au dat peste cap sa termine de aranjat totul ca la carte.


Nu am fost singurii care am facut daruri din suflet. Si alte companii s-au gandit la copiii care nu au cu ce sa mearga la scoala.
Numai in Romania se poate intampla asa ceva!  O scoala din Timis proaspat reabilitata sta cu lacatul pe usa, iar micutii sunt trimisi sa invete carte la opt kilometri distanta de casa. Dupa ce a investit bani frumosi in cladire, vechiul consiliu local a decis sa desfiinteze unitatea de invatamant.
Motivul este incredibil: prea putini elevi!

Asa ca astazi parintii, in loc sa se bucure alaturi de micuti in prima zi de scoala, se gandeau ce sa faca numai sa se deschida scoala din sat.

Anul trecut, autoritatile au investit nu mai putin de 70 de mii de lei in reabilitare. Abia dupa ce au aruncat banii pe apa sambetei si-au dat seama ca numarul elevilor este redus.



Parintii sunt hotarati sa bata la usa Inspectoratului Scolar si sa ceara explicatii. Oamenii ameninta cu proteste in fiecare zi daca situatia nu va reveni la normal.