Primăria din Vâlcea, executată silit de lăutari! Au pus sechestrul pe tractor și pe microbuzele școlare

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 27 feb 2023, 05:20

Primăria din Vâlcea, executată silit de lăutari! Au pus sechestrul pe tractor și pe microbuzele școlare

Situație fără precedent în Vâlcea, primăria, executată silit de lăutarii care au cântat în urmă cu nouă ani la petrecerea câmpenească.

În 2013, într-un sat din Vâlcea, sătenii, în frunte cu fostul primar, au chefuit cu joc și voie bună, însă au uitat să mai plătească muzicanții. Lăutarii au dat în judecată primăria și au câștigat procesul, astfel instituția este nevoită să plătească ”nota de plată” în valoare de jumătate de milion de lei.

Autobuzele școlare au fost scoase la vânzare 

Deși nu a participat la petrecere, actualul primar este nevoit să găsească o soluție pentru a plăti datoria.

Cei 2.000 de locuitori din satul Sutești așteaptă de peste 20 de ani canalizare, însă au primit în schimb dedicații muzicale fără număr.

”Este om de artă, iubește foarte mult muzica și îi sunt dragi lăutarii”, a dezvăluit un sătean despre primar.

Petrecerea a trecut, iar datoriile a rămas, însă, sătenii, adepții petrecerilor câmpenești, nu-l condamnă pe fostul primar, ba chiar povestesc cu foc despre chefurile pe care le organiza la ei în stat, pe terenul de fotbal.

”Mă, om deștept, oamenii au ales cel mai deștept om care știe să facă business și a făcut”, a mai spus un localnic.

Comuna este datoare vândută, după ce în urmă cu aproape 10 ani, fostul primar a organizat o petrecere de pomină cu lăutari, chiar pe terenul de fotbal.

Citeste si: Vestea cea mare pentru milioane de pensionari! Ce se întâmplă cu documentele de muncă preluate de la întreprinderile care au falimentat după Revoluția din 1989

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”A fost Nicu Paleru, care este idolul meu, și mai mulți. A fost frumos”, a mai spus o localnică.

Oamenii din sat vorbesc cu admirație despre fostul primar, care, după cum spun ei, este un om de artă, care iubește muzica și lăutarii. Petrecerile organizate de el au fost pe placul sătenilor, care s-au distrat pe cinste.

Fostul primar nu prea s-a înțeles bine cu legea, după ce timp de doi ani a stat în arest, iar locul în primărie a fost lăsat pe mâini bune, tot în familie, mai exact, fiicei lui.

Lăutarii au dat în judecată primăria și au câștigat, așa au ajuns să vândă tot ce deținea primăria, tractorul și microbuzele școlare.

Citeste si: Duminică, de la ora 14:30, în “Asta-i România!”, românii, sufocați de scumpiri