Primăria Capitalei invită bucureștenii la o dezbatere publică, privind tariful unic de parcare. Când are loc evenimentul și ce sume au fost propuse

Autor: Cristina Mocanu

PMB a pus în dezbatere publică, prin videoconferință, tariful unic pentru locurile de parcare

Sursa: https://pixabay.com/

Marți, 22 noiembrie, va avea loc dezbaterea publică privind tariful unic de parcare

Potrivit g4media.ro, PMB a pus în dezbatere publică, prin videoconferință, tariful unic pentru locurile de parcare.

Un nou tarif pentru parcare a fost propus de către Primăria Capitalei

Locuitorii Capitalei pot participa fizic sau online (prin intermediul platformei de videoconferință WebEx) la dezbaterea publică privind tariful unic de parcare de 5 lei/oră, care va avea loc marți, 22 noiembrie, de la ora 12.00,

la sediul ARCUB, din str. Lipscani nr. 84-90.

Propunerea vine și cu un abonament de 50 de lei pe lună sau 500 de lei pe an pentru riverani, în timp ce persoanele fizice care nu se înscriu în această categorie vor achita 25 de lei pe zi sau 500 de lei pe lună.

Astfel, cei care exploatează stații de încărcare pentru mașini electrice puse pe locurile de parcare ale municipalității vor avea de achitat o taxă fixă de 300 de lei lunar, dar și 0,15 lei pentru fiecare KW vândut.

În același timp, se propune eliminarea gratuității pentru mașinile hibrid, facilitate oferită în 2016, și păstrarea acesteia doar pentru mașinile electrice.

Citește și: E oficial. Care sunt ultimele modificări aduse Noului Cod Rutier. Ce riscă șoferii care parchează neregulamentar

Propunerea este ca tariful orar de parcare să se aplice de luni până vineri, între 8.00 și 20.00, în afara acestui interval parcarea urmând să fie gratuită, inclusiv în zilele cu sărbători legale.

Excepție vor face parcajele de pe Aviatorilor, Biserica Enei, Brezoianu, Bucur Obor, Calea Floreasca, Calea Victoriei, Charles de Gaulle, Cina, Conservator, Constantin Esarcu, Doamnei, Domnița Anstasia, Dorobanți, Edgar Quinet, Eforie, Episcopiei, Eva, Expoziției, George Enescu, Herăstrău, Horoscop, Sitraco, Ion Câmpineanu, Lido, Magazin Victoria, Marriott, Nerva Traian, Nicolae Bălcescu, Nicolae Golescu, Obor Chiristigiilor, Pecăruș, Piața Libertății, Piața Victoriei, Piața Revoluției, Radu Beller, Sala Palatului, Schitu Măgureanu, Șoseaua Nordului, Splai, Tonitza, Piața Unirii, Piața Walter Mărăcineanu, Ziduri Moși, unde tariful se aplică de luni până duminică, între 8.00
și 20.00.

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu i-a invitat la rândul său pe cetățeni să participe la dezbaterea privind tariful unic de parcare de 5 lei/oră. „Orice decizie importantă pentru oraș am luat-o împreună cu bucureștenii. Fie că a fost vorba de introducerea de sensuri unice, reguli pentru utilizarea trotinetelor sau organizarea licitațiilor publice cu strigare pentru spații comerciale. Acum vin în fața bucureștenilor cu o propunere de simplificare a sistemului de tarifare a parcărilor publice din Capitală, valabil pentru toate categoriile de utilizatori (persoane fizice sau persoane juridice).

Proiectul este publicat deja pe site-ul Primăriei Capitalei şi mulți dintre dumneavoastră v-ați exprimat deja puncte de vedere”.

Citește și: Cod rutier 2022. Gestul care îi poate costa scump pe șoferi. Polițiștii locali pot da amenzi usturătoare celor care nu se conformează noilor reglementări

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sistemul de tarifare propus este mult simplificat și valabil pentru toate categoriile de utilizatori (persoane fizice sau juridice):

- Tarif unic/oră: 5 lei (aplicabil în intervalul orar 8.00-20.00, de luni până vineri)

- Abonament 25 de lei/zi

- Abonament 500 de lei/lună

Pentru riverani:

- Abonament lunar: 50 lei

- Abonament anual: 500 lei

Tarifele propuse sunt incluse în proiectul de hotărâre privind modificarea și completarea HCGMB nr. 517/2019 privind aprobarea tarifelor de exploatare a parcajelor publice de utilitate generală din Municipiului București.

Proiectele de acte normativ se pot obține și în copie, pe bază de cerere depusa la Registratura P.M.B.