Primăria Sectorului 1 a plătit datoriile pe care Romprest le avea la sortatorii de deşeuri: "În doar 3 ore de la deschidere, a depozitat peste 260 tone de gunoi"

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 26 iul 2022, 06:35
Clotilde Armand
Sursa: Facebook

Clotilde Armand a anunţat că, în pofida piedicilor puse de Romprest, Primăria Sectorului 1 a reuşit să plătească direct sortatorii de deşeuri.

Edilul Clotilde Armand a declarat că Primăria Sectorului 1 a reuşit să deschisă "porţile sortatorilor" pentru a-i plăti direct. Gunoiul a început să fie ridicat începând de miercuri dimineaţă.

Citeste si: Scandal despre poluarea din Bucuresti! Primarul Capitalei catre ministrul Mediului:"Mutati-va din Bucuresti, daca nu va place in Bucuresti!"

În trei ore au fost depozitate 260 de tone de gunoi

Primarul Sectorului 1  anunţă că primăria a plătit direct sortatorii de deşeuri, astfel încât Romprest a început să ridice gunoiul, în doar trei ore fiind depozitate 260 de tone de gunoi, potrivit romaniatv.

„Primăria Sectorului 1 a reuşit să deschidă astăzi dimineaţă porţile sortatorilor şi să-i plătească direct (în ciuda piedicilor puse de Romprest), iar gunoiul a început să fie ridicat.

În doar 3 ore de la deschidere, Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi”
, a scris Clotilde Armand, miercuri, pe Facebook.

Citeste si: Evitați deșeurile din plastic și protejați mediul! – Alternativele la pungile din plastic

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Totodată, Primăria Sectorului 1 a notificat Romprest Service să reia, în 24 de ore, prestarea serviciului public de salubrizare, dacă nu se va întâmpla acest lucru, după expirarea termenului, contractul cu această societate va fi reziliat de drept.

„Sortatorii şi-au închis porţile şi operatorul a lăsat gunoiul (lucru interzis de lege şi de contractul de delegare) pe străzi. Primăria a găsit o soluţie să plătească direct spre sortatori datoriile operatorului.

Dar ce credeţi? Compania Romprest Service S.A. s-a împotrivit vehement. Şi au urmat multe zile de muncă pentru aparatul primăriei să găsească soluţii. Şi am găsit”, a adăugat Clotilde Armand.

Reacţia firmei de salubritate

Romprest a anunţat marţi pe site-ul său reluarea prestaţiei de către operatorul de sortare Rom Waste Solutions SA.

„Având în vedere că în seara zilei de 15.06.2021

am fost informaţi privind reluarea prestaţiei de către operatorul de sortare agreat Rom Waste Solutions SA, Romprest va putea preda la staţie deşeurile care în prezent blochează autospecialele şi echipamentele alocate serviciului, urmând a reveni la regim normal de colectare a deşeurilor pe raza administrativă a Sectorului 1. Romprest va mobiliza toată flota operaţională pentru a colecta deşeurile adunate în depozite necontrolate. Adresăm un apel la înţelegere şi colaborare către populaţie şi către Poliţia Locală pentru a sprijini operatorul în demersul său de a asigura serviciul în regim de normalitate în aria delegată”, a precizat Romprest.

Citeste si: Anunțul momentului! Apare o nouă taxă de poluare? Ce a declarat Ministrul Mediului

Potrivit Agerpres, în cursul zilei de marţi, directorul operaţional al Romprest, Sorin Velicu, a declarat, la întrevederea factorilor implicaţi în domeniul salubrităţii în Sectorul 1, care a avut loc la propunerea preşedintelui PNL Sector 1, Sebastian Burduja, că operatorul de salubritate nu a întrerupt colectarea deşeurilor, numai că nu are unde să le predea.