Primarul din Urziceni a vorbit despre cazul femeii care a născut pe trotuar, în fața spitalului. Iată ce a declarat edilul!

Author: Marina Ionescu

Primarul din Urziceni, Constantin Sava

Sursa: Facebook Primăria Municipiului Urziceni

Constantin Sava a făcut declarații inedite despre femeia care a născut pe un trotuar din fața spitalului Urziceni.

Primarul din Urziceni, Constantin Sava, a declarat pentru Antena 3 CNN,  că femeia care a născut pe asfalt, chiar în fața Spitalului din Urziceni, "nu știa de capul ei".

Citește și: Motivul revoltător pentru care o femeie din Urziceni a născut pe trotuar și nu a fost primită în spital: „A fost dată afară”

Primarul din Urziceni a vorbit despre cazul femeii care a născut pe trotuar, în fața spitalului. Iată ce a declarat edilul!

Constantin Sava a declarat că femeia care a născut pe trotuar avea un handicap și că ceea ce a pățit este regretabil, însă așteaptă un rezultat al anchetei, care este în desfășurare, pentru a putea da mai multe detalii despre acest caz.

Mai mult, edilul din Urziceni a precizat că medicii de familie ar trebui să aibă în evidență corect toți pacienții și să se asigure că aceștia primesc îngrijiri adecvate, mai ales în cazul femeilor însărcinate și a minorilor, deoarece Spitalul din Urziceni are o Secție de Ginecologie fără medici, ceea ce agravează situația.

“Este o chestiune, Doamne ferește, regretabilă, că s-a întâmplat așa ceva. Rămâne să văd ce înseamnă ancheta internă făcută de oamenii domnului ministru și atunci vedem ce dispunem.  Aștept un rezultat al anchetei, după care cu mare drag vă spun despre ce e vorba.. Dacă este de vină Ministerul?

Spitalul din Urziceni are Secție de Ginecologie fără doctori. Din ce știu eu, până să aflu și să văd ancheta, știu că femeia are un handicap, mă rog, Doamne ferește.

Este surdomută sau ceva de genul ăsta, dar asta contează mai puțin, sau că este de etnie rromă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Întrebarea mea este de ce medicii de familie, care iau bani cu lopata, nu înregistrează toți oamenii și toți bolnavii din toate localitățile țării ăsteia să vedem cum este.

Mai ales, o mamă care trebuie să nască și cu copil mic.

Medicii de familie și-au înregistrat acolo cu miile oameni pentru care încasează bani, iar acești oameni care sunt predispuși, pentru că nu știu carte, cazul de față, surdomut.  Săraca, dacă ea nu știe de capul ei, e din comuna asta de aici, din Bărbulești”,  a afirmat edilul Constantin Sava.

Citește și: "Las-o uşor, Mihai! Până nu ia 200, nu se lasă!" Tragedie cumplită în România! Doi tineri de 25 de ani au murit, iar alţi trei pasageri au ajuns la spital cu răni grave

Luni dimineață,  31 iulie, o femeie a născut pe asfalt, în fața Spitalului Urziceni din județul Ialomița, deoarece medicii au refuzat să o primească. Momentul a fost filmat și publicat pe rețelele sociale, unde a generat un val de reacții aprinse.

“Aș atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total și nepăsare. Pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivându-se că vor chema ambulanța”, a scris un angajat al Serviciului de Ambulanță Ialomița.