Medicii trag un semnal de alarmă în privința unei noi infecții, care poartă numele de Flurona și este întâlnită tot mai des în rândul copiilor. În ultima perioadă, tot mai mulți copii din România au fost depistați cu Flurona.
Ce este Flurona, dubla infecție care se răspândește alarmant printre copii?
Dubla infecție, care debutează cu simptome specifice gripei și coronavirusului, a fost depistată deja în rândul copiilor, la Spitalul "Matei Balș" din Capitală.
Medicul Adrian Marinescu avertizează că Flurona este un tip de afecțiune în cazul căreia pacienții se confruntă cu dureri musculare și cap de intensitate crescută.
Citește și: Următoarea subvariantă majoră COVID! Afla cat de periculos e
Mai mult, medicul a transmis că infecția poate fi extrem de periculoasă pentru persoanele vulnerabile, care sunt cunoscute cu boli cronice.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Medicul Adrian Marinescu susține că este posibil să crească numărul de infectări cu Flurona, dar nu va fi o explozie de cazuri. Cu toate acestea vom avea concomitent gripă și coronavirus.
Principalele simptome sunt dureri de intensitate crescută musculare, articulare, dureri de cap, stare generală modificată.
Pentru a preveni formele severe ale infecției, Adrian Marinescu susține că persoanele infectate trebuie să apeleze la un medic, pentru o evaluare corectă.
Citește și: Se închid sau nu școlile în ianuarie 2023 din cauza epidemiei de gripă?
"Ne așteptăm ca în viitorul apropiat, având foarte multe cazuri de gripă, să discutăm despre foarte multe astfel de situații. Nu va fi o explozie, dar vom avea concomitent cele două virusuri.
Vorbim despre o simptomatologie zgomotoasă, pentru că este o însumare care ține de gripă și ține în același timp și de COVID, cu dureri de intensitate crescută musculare, articulare, dureri de cap, stare generală modificată, dar mult mai
În astfel de cazuri, când prin testare avem cele două virusuri, este important să se facă un consult medical de specialitate, să fie o evaluare corectă, și probabil că trebuie și o monitorizare cu spitalizare pentru o perioadă, în așa fel încât să ne asigurăm că nu apar forme severe care să pună viața pacientului în pericol.", a declarat dr. Adrian Marinescu, pentru antena3.ro.