Primele declaratii al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski: „Acest pas ar putea deveni începutul unui mare război”

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 24 feb 2022, 11:00

Vladimir Putin a atacat Ucraina în această dimineață! Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski: „Acest pas ar putea deveni începutul unui mare război”

Sursa: Facebook Volodimir Zelenski/Pixabay - colaj KANAL D

Astăzi, 24 februarie 2022, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a introdus legea marțială în toate regiunile țării, după ce Vladimir Putin a anunțat în zori că va începe o „operațiune militară” în Ucraina.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că legea marţială a fost introdusă în toate regiunile țării şi că a vorbit prin telefon și cu președintele SUA, Joe Biden.

Vladimir Putin vrea să distrugă statul ucrainean! Mai multe orașe din Ucraina au fost bombardate

„Suntem puternici, suntem gata pentru orice, vom învinge”, a declarat președintele Ucrainei.

Ministerul de Externe ucrainean a declarat, de asemenea, că Rusia vrea să distrugă Ucraina cu ajutorul operațiunii militare.

Volodimir Zelenski a declarat de dimineață, printr-o înregistrare video, că președintele rus, Vladimir Putin, nu i-a răspuns la apeluri.

Citeste si: Conflictul Rusia-Ucraina LIVE UPDATE Explozii masive în mai multe orașe! Oamenii se înghesuie să fugă

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Astăzi am inițiat un apel telefonic cu președintele Federației Ruse. Rezultatul a fost tăcerea”, a declarat președintele Ucrainei.

„Suntem despărțiți de peste 2.000 km de granițe reciproce, de-a lungul cărora stau 200.000 de soldați și o mie de vehicule blindate. Conducerea dumneavoastră a aprobat pasul lor înainte pe teritoriul unei alte țări. Acest pas ar putea deveni începutul unui mare război”, a mai declarat acesta.

„Dragi cetățeni ucraineni, în această dimineață, președintele Putin a anunța o operațiune militară specială în Donbas. Rusia a executat atacuri asupra infrastructurii noastre militare și a posturilor de graniță. Au existat explozii în multe orașe ale Ucrainei. Vom introduce legea marțială pe tot teritoriul țării.

Citeste si: Război în Ucraina: Liderii europeni se întrunesc de urgență după decizia lui Putin de a ataca! "Vom trage Kremlinul la răspundere"

Acum un minut am vorbit cu președintele Biden. SUA au început deja să adune sprijinul internațional. Acum, fiecare dintre voi trebuie să rămână calm. Rămâneți acasă dacă puteți. Acționăm. Armata acționează. Întregul sector al apărării și securității acționează.”, a transmis președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Vladimir Putin a solicitat armatei ucrainene „să depună armele” şi a promis să anihileze orice intervenție străină în operaţiunea rusă din Ucraina.

Vladimir Putin a mai precizat că responsabilitatea pentru orice victimă va fi a statului ucrainean, iar răspunsul va veni imediat, dacă cineva încearcă să atace Rusia, deoarece președintele rus consideră că acțiunile Rusiei sunt doar de auto-apărare.

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.