Primele declarații ale autorului masacrului din Argeș - Ce a făcut înainte să comită crimele „Aveam tot felul de frici”

Autor: Alina Petre

Crime Bascov

Autorul masacrului din Argeș a făcut primele declarații după ce a comis crimele. Cum a justificat bărbatul faptele.

Bărbatul care și-a ucis familia a făcut astăzi primele declarații în fața judecătorilor. 

Acesta a spus în fața judecătorilor că "Am avut discernământ diminuat, nu mi-am dat seama perfect, aveam tot felul de frici, am luat jumatate de pastila seara."

Judecătorii din Argeş au decis ca acesta să rămână în arest pentru 29 de zile. După aflarea deciziei, bărbatul a spus că nu va face recurs: "sunt de acord pentru că nu am unde să mă duc!".

Anchetatorii continuă, miercuri, investigațiile la fața locului

La locului crimei din Bascov a revenit un echipaj de cercetare criminalistică.

Armele crimei de la Bascov au fost un ciocan și mai multe pietre, iar imaginile de la locul masacrului i-au șocat până și pe anchetatorii cu zeci de ani de experiență. Cele cinci persoane au fost ucise în timp ce dormeau.

Crimele a avut loc în două case diferite, situate una peste drum de cealaltă. Ucigașul ar fi dormit cu părinţii şi cu fratele său, într-una dintre case. În cealaltă casă dormeau mama, fetiţa de 5 ani şi soţul femeii.  

Citeste si: Filmul masacrului din Argeș- Cum a plănuit criminalul să-și ucidă familia- Detalii înfiorătoare

Cum s-au produs crimele

Bărbatul  şi-ar fi omorât  părinţii şi fratele, iar dimineața, după ce a plecat cumnatul său de acasă, a intrat în a doua casă, peste sora şi nepoata lui, pe care le-a ucis cu sălbăticie.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Descoperirea șocantă a fost făcută de tatăl fetiței de 5 ani când abia se întorsese de la serviciu. Bărbatul în vârstă de 48 de ani, medic la un spital militar, și-a găsit toată familia fără suflare: soția lui, fetița lor, cumnatul și cei doi socri.

Vecinii au auzit țipetele bărbatului au ieșit și ei speriați din case.

Suspectul de 53 de ani a fugit de la locul faptei.

El a fost găsit de jandarmi în grădina casei în timp ce încerca să-și ia viața. Suspectul avea mai multe răni, iar după ce a primit îngrijiri medicale, individul le-a declarat polițiștilor că a premeditat demult să comită aceste fapte.

Criminalul era cunoscut cu probleme psihice, figura în evidența primăriei din localitate din 2006, dar niciodată nu a fost internat într-un spital de specialitate. 

Medicii legiști au terminat autopsia și spun că toți cei cinci au fost loviți cu un corp dur în zona capului.

Primele indicii arată că victimele nu s-au împotrivit, semn că au fost luate prin surprindere. 

Citeste si: Crimă îngrozitoare în Argeș- 5 persoane, ucise, între care și un copil de 5 ani- Cine este agresorul- Detalii șocante