Primele declarații ale iubitului tinerei ucise de urs pe traseul Jepii Mici din Munții Bucegi | VIDEO

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 10 iul 2024, 21:13

Primele declarații oferite de iubitul Dianei, tânăra ucisă de urs pe traseul Jepii Mici din Munții Bucegi

Iubitul Dianei Maria, tânăra de 19 ani ucisă de urs pe traseul Jepii Mici, Munții Bucegi, a oferit primele mărturii despre tragedie, detaliind momentul atacului și eforturile de salvare.

Iubitul Dianei Maria a făcut primele declarații despre tragicul incident în care tânăra de 19 ani a fost ucisă de un urs pe traseul Jepii Mici din Munții Bucegi.

Primele declarații ale iubitului tinerei ucise de urs

Într-o înregistrare difuzată, tânărul a spus că a făcut tot ce a putut pentru a o salva, dar nu a reușit.

„Ce am avut de declarat, am declarat, s-a întâmplat un accident și atât”, a declarat tânărul la început.

La insistențele reporterului, a continuat: „Imaginați-vă ce înseamnă pentru mine și pentru persoanele apropiate ei. Înțelegeți?”. Când a fost întrebat cum a ajuns ursul lângă ei, el a răspuns: „E pădure, la urma urmei, nu am apucat să îl vedem și am încercat să fac tot ce mi-a fost în putere să o salvez, dar...”.

Puteți urmări totul în materialul video de mai jos: 

Mama tinerei, vizibil afectată, a povestit că a avut un sentiment de neliniște și a încercat să o convingă pe Diana să nu plece în excursie.

„Am vorbit cu ea, nu m-a sunat ea, eu o sunam mereu. Eu o sunam că eram preocupată cu muntele ăsta.

Am sunat-o şi i-am zis: 'Dia, nu te du, te rog, nu te du!'. I-am spus să aibă grijă și ea a spus: 'nu, că m-ai ținut mereu mai strâns și acum vreau să mă duc, să fac o experiență de-asta'”, a spus mama fetei. De asemenea, a menționat că Diana fusese deja fugărită de un urs într-o excursie anterioară.

Citește și: Soțul Danei Roba, condamnat la ani grei de închisoare! Daunele uriașe pe care Daniel Balaciu trebuie să le plătească

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor

Citește și: Ce se va întâmpla cu urșii de pe Transfăgărășan după tragedia din munții Bucegi. Regulile pe care trebuie să le respecte turiștii

Ursul care a ucis-o pe tânăra din Iași a fost împușcat

Diana Maria, originară din Popricani, județul Iași, dar stabilită la București, a fost ucisă marți, 9 iulie, în timp ce se afla pe traseul Jepii Mici.

Incidentul a avut loc în fața iubitului ei, care a relatat anchetatorilor că se îndreptau spre cascada Spumoasa când au întâlnit ursul pe potecă. Planificaseră inițial un alt traseu, dar Diana a insistat să meargă pe Jepii Mici, decizie care s-a dovedit fatală.

Pe traseu, ursul a atacat-o pe tânără și a tras-o într-o râpă adâncă. Iubitul ei a sunat imediat la 112, dar echipele de salvare nu au reușit să o salveze.

Diana a murit din cauza rănilor severe provocate de atac.

Ursul care a atacat-o pe Diana a fost împușcat de autorități după ce a manifestat un comportament extrem de agresiv, atacând repetat echipele de salvare care încercau să recupereze trupul neînsuflețit al tinerei. Decizia de a împușca animalul a fost luată pentru a proteja salvatorii și ceilalți turiști din zonă.

Trupul neînsuflețit al Dianei Maria a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, în timp ce autoritățile continuă să investigheze circumstanțele exacte ale tragediei.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.