Primele declarații ale lui David Popovici după calificarea în finala de 100 metri liber. Cum se simte înotătorul înainte de ultima lui cursă de la JO 2024: „Nu voi putea să intru fără trac”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 31 iul 2024, 09:29

David Popovici este emoționat înainte de finala de 100 metri liber

Sursa: Facebook David Popovici

Înotătorul român David Popovici continuă să impresioneze la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. După ce a cucerit aurul la proba de 200 metri liber, tânărul sportiv își pregătește acum revenirea în bazin pentru a doua sa finală olimpică, la proba de 100 metri liber.

După triumful de la 200 metri liber, David Popovici și-a asigurat locul în finala de 100 metri liber, programată pentru miercuri seara, la ora 23:22 (ora României). El a încheiat semifinala cu al cincilea timp, 47.66 secunde și s-a clasat pe locul doi în seria sa, după chinezul Zhanle Pan, care a terminat cu 47.21 secunde. Această performanță îi oferă lui Popovici șansa de a dubla succesul și de a adăuga o nouă medalie în palmaresul său olimpic.

Ce declarații a făcut David Popovici după calificarea în finala de 100 metri liber 

Finala de 100 metri liber de la Jocurile Olimpice va fi o competiție strânsă, având în vedere calitatea și determinarea adversarilor. Britanicul Matt Richards, care a pierdut aurul în fața lui Popovici la 200 metri liber, nu a reușit să se califice în această finală, astfel a fost eliminat un rival important.

În cursa pentru medalii, David Popovici va concura împotriva unor sportivi de top, printre care maghiarul Nandor Nemeth, britanicul Jacob Henry Whittle și americanul Chris Giuliano.

După ce a aflat că s-a calificat în finală la 100 de metri liber, înotătorul român s-a arătat foarte entuziasmat că a obținut o nouă reușită la Jocurile Olimpice de la Paris și că și-a propus să facă din ultima lui cursă din cadrul acestui turneu una memorabilă.

Citește și: Ce poreclă a primit David Popovici, după ce a luat aurul la 200 m liber! Cum l-au botezat jurnaliștii de la Jocurile Olimpice pe înnotătorul român

„Au fost foarte OK semifinalele. Cel mai important lucru pe care îl aveam de făcut, să mă calific, a fost realizat. Aseară am adormit foarte greu, m-am culcat foarte târziu. Am avut multe lucruri de făcut: controlul doping, masa târzie, masaj, nu mai știu ce am făcut, însă m-am odihnit cât de bine am putut, la fel cum o voi face și în

seara asta.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Mâine e ultima cursă de la acest concurs. Cine știe? Voi da tot ce am mai bun, nu am cum să fiu dezamăgit dacă nu iese așa cum mă așteptam eu în capul meu.

Nu voi putea să intru fără trac mâine. Am avut și ieri trac, a fost o finală foarte încordată, eram cu toții foarte agitați și blocați în căpățânile noastre” , a declarat David Popovici, după semifinala de marți seară.

David Popovici a obținut aurul la 200 metri liber

La doar 19 ani, David Popovici a devenit deja o figură emblematică a sportului românesc.

Performanțele sale din acest an au adus României prima medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, stabilind un nou standard pentru înotul românesc. În proba de 200 metri liber, Popovici a obținut aurul cu un timp de 1:44.72, învingându-l pe britanicul Matthew Richardson cu doar două sutimi de secundă.

Citește și: Cine este iubita lui David Popovici. Tânăra a izbucnit în lacrimi după ce înotătorul a obținut aurul olimpic la proba de 200 metri liber

Cucerirea aurului la 200 metri liber, la masculin, a fost un moment istoric pentru România. După câștigarea medaliei de aur la 200 metri liber, Popovici a declarat că și-a împlinit un vis. Acest succes este rezultatul muncii asidue și dedicării totale față de sport.

Sursa foto: Facebook David Popovici 

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!