Primele declaraţii ale lui Joe Biden ca preşedinte al SUA: „Democrația este fragilă.”

Autor: Denisa Avram
Primul discurs al lui Joe Biden in calitate de presedinte

Joe Biden a devenit, în mod oficial, cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. El a făcut apel la reconciliere şi pace.

a reușit să se impună Cu peste 35.000 de voturi în fața lui Donald Trump, Joe Biden  şi-a asigurat poziţia de şef de stat al Americii. El a devenit al 46-lea președinte al Statelor Unite. De asemnea, el este şi cel mai în vârstă președinte american din istorie, la 78 de ani.

Primul discurs al lui Joe Biden ca preşedinte

Miercuri, 20 ianuarie, Joe Biden a depus jurământul de învestire şi a susținut primul discurs în calitate de președinte.

El a încurajat americanii să aibă încredere în spiritul democratic al ţării și şi-a asumat că va menține gloria țării.

„Aceasta este ziua democrației, o zi istorică, o zi a speranței, a reînnoirii. America a fost încercată încă o dată și America s-a ridicat la înălțimea așteptărilor. Voința cetățenilor a fost ascultată. Azi sărbătorim nu triumful unui candidat, ci al unei cauze. Cauza democrației.

Am învățat iarăși că democrația este prețioasă. Democrația este fragilă. Și în acest moment, prieteni, democrația a câștigat. Voi lupta la fel de puternic pentru cei care nu m-au susținut, așa cum o voi face pentru cei care m-au susținut.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ne reunim ca o singură națiune, sub Dumnezeu, indivizibilă și realizăm transferul pașnic al puterii așa cum am făcut-o de mai bine de două secole”, a spus Joe Biden.

Donald Trump a refuzat să îi recunoască victoria lui Biden

Iniţial,  Donald Trump nu a vrut să recunoască victoria contra-canditatului său. „Realitatea simplă este că aceste alegeri nu au ajuns nici pe departe la final”, a declarat atunci Donald Trump.

Atitudinea lui ostilă faţă de Biden a culminat cu asediul asupra Capitoliuliu, de către susţinătorii săi.

Citeste si: Panica la Casa Alba! S-au tras focuri de arma! Ce s-a intamplat cu Donald Trump VIDEO

După aflarea veştii că a fost ales președinte al Americii, Joe Biden le-a mulțumit cetăţenilor prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Twitter.

„ America, sunt onorat că m-ați ales pe mine să conduc această țară fantastică.”, a transmis Joe Biden.

Citeste si: Rezultate Alegeri Prezidențiale SUA 2020- Donald Trump susține că a câștigat alegerile: "Ne pregătim pentru sărbătoare"