Primele declarații ale proprietarului Fermei Dacilor, după tragedia în care opt oameni și-au pierdut viața: „Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 29 dec 2023, 23:37

Primele declarații ale proprietarului Fermei Dacilor, după tragedia în care opt oameni și-au pierdut viața: „Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă”

Sursa: arhivă/Facebook

La patru zile de la tragicul incident în care opt persoane și-au pierdut viața, Cornel Dinicu, proprietarul Fermei Dacilor, a apărut pentru prima dată în public la priveghiul fiului său în vârstă de 11 ani, care a murit în incendiu.

La priveghiul fiului său de 11 ani, care a pierit într-un incendiu devastator împreună cu alte șapte persoane, a fost surprins patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu. El susține cu tărie că focul a fost intenționat, având convingerea că cineva a vrut să îi distrugă afacerea.

Primele declarații ale proprietarului Fermei Dacilor

În timpul acestor momente dificile, o anchetă este în plină desfășurare, pentru a se stabili cu exactitate cum a pornit incendiul devastator, care a dus la moartea a opt persoane.

Îndoliat și susținut de apropiați, Cornel Dinicu a participat la priveghiul fiului său, Victor, purtând portretul acestuia în brațe. În timpul evenimentului, el și-a exprimat propria versiune a tragediei, afirmând cu fermitate că un act criminal a fost la baza incendiului.

Citește și: A șaptea victimă a fost extrasă în urma incendiului de la ”Ferma Dacilor”. Ar fi vorba de un copil

„Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă. Nu să mă omoare, că eu nu mai am duşmani de mulţi ani. Oamenii fac rău pur şi simplu”, a declarat Cornel Dinicu, potrivit Observator.

Tragedia de la Ferma Dacilor putea fi evitată

Conform unui raport preliminar, se sugerează că cele opt persoane decedate în tragedie ar fi avut o șansă de supraviețuire.

Deși complexul era echipat cu detectoare de fum, centrala de alarmă nu a funcționat.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„În 2019, în cadrul controlului care s-a făcut, acest amplasament putea să fie închis. Centrala de alarmare pentru fum şi care alarmează în caz de incendiu şi care putea să alarmeze pe cei care dormeau la mansardă, nu era funcţională. Deci clar, dacă această funcţiona, poate că astăzi nu eram aici să clarificăm toată situaţia asta”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

Timp de zece ani, complexul a fost supus verificărilor din partea angajaților Consiliului Județean, Poliției și Ministerului Turismului, însă fără a atrage consecințe.

Nici Direcția Sanitar-Veterinară, Protecția Consumatorului și Inspecția Muncii nu au identificat nereguli.

Pe lângă lipsa dotărilor esențiale, unitatea turistică nu beneficia de nicio autorizație de securitate la incendiu.

Cu toate că la cea mai recentă inspecție, desfășurată în 2019, au fost identificate numeroase deficiențe, pensiunea a continuat să funcționeze, expunând viețile turiștilor într-un pericol real. La câțiva ani de la acea inspecție, pare că inevitabilul s-a produs: "Ferma Dacilor" a fost mistuită de flăcări, tocmai din cauza problemelor pentru care nu s-au întreprins măsuri corective.

Incendiul devastator, care a izbucnit în noaptea de 25 spre 26 decembrie, a redus întreaga proprietate la cenușă și a adus multă durere, întrucât opt persoane și-au pierdut viața în urma acestei tragedii.