Primele declarații ale secretarului general al NATO , Jens Stoltenberg, după summit-ul extraordinar de la Bruxelles: „Am decis să punem la dispoziția Ucrainei mai mult ajutor”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 24 dec 2022, 05:55

Primele declarații ale secretarului general al NATO , Jens Stoltenberg, după summit-ul extraordinar de la Bruxelles: „Am decis să punem la dispoziția Ucrainei mai mult ajutor”

Sursa: Twitter

Iată primele declarații ale secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, după summit-ul extraordinar de la Bruxelles.

NATO a hotărât să trimită deja patru grupuri de luptă pentru a întări flancul estic  în România, Bulgaria, Ungaria și Slovacia. 

Primele declarații ale lui Jens Stoltenberg, după summit-ul extraordinar de la Bruxelles

„Avem opt grupuri de luptă acum, de la Marea Neagră, la Marea Baltică. Am decis să resetăm postura de securitate, pentru a face față noilor amenințări.

Am decis să punem la dispoziția Ucrainei mai mult ajutor: drone și sisteme anti-tanc, care s-au dovedit foarte eficiente. Vom spori și sprijinul financiar pentru Ucraina.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 29 de război. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a dezvăluit ce s-a întâmplat cu Serghei Şoigu și de ce a dispărut din spațiul public  

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Am decis să facem mai mult, să asigurăm asistență referitor la amenințările cibernetice și mijloace de decontaminare Lucrând împreună cu UE, trebuie să ajutăm Georgia și Bosnia-Herțegovina în fața presiunilor Rusiei. China nu trebuie să furnizeze ajutor Rusiei. Mesajul nostru este că Beijingul ar trebui să se alăture restului lumii și să condamne intervenția în Ucraina, și să nu furnizeze Rusiei nici sprijin economic, nici militar. Europa și SUA sunt unite în NATO”, sunt primele declarații făcute de Jens Stoltenberg, după summit-ul extraordinar de la Bruxelles.

NATO nu trimite trupe în Ucraina, potrivit secretarului general, Jens Stoltenberg

„Am decis astăzi înființarea a patru noi grupuri de luptă (dintre care unul, în România, n.r.). Am văzut informații credibile privind folosirea forței militare ruse împotriva civililor, și acesta este un motiv de îngrijorare. Am spus foarte clar că nu vom trimite trupe în Ucraina, pentru că ar însemna să ne pregătim pentru un conflict pe scară largă cu forțele rusești.

Citeste si: Vladimir Putin vine cu o altă pretenție de la „țările neprietenoase”. Președintele rus le obligă să plătească gazul importat cu ruble rusești

Vedem că Rusia că încearcă să creeze un soi de pretext acuzând Ucraina și aliații că se pregătesc să folosească arme biologice și chimice. Sunt acuzații absolut false. Folosirea armelor chimice și biologice va schimba complet natura acestui conflict.

Vor fi afectați inclusiv oameni din Ucrainei, dar și din statele NATO, din cauza contaminării. Aliații au fost de acord să furnizeze Ucrainei echipament de protecție în cazu unor atacuri chimice, biologice sau nucleare. Am activat forța specială a Alianței în perspectiva unor astfel de amenințări”, a declarat Jens Stoltenberg.