Primele declarații ale șoferului vinovat de accidentul din Pantelimon. Motivul pentru care s-a speriat și a ricoșat cu mașina în cei doi frați: „A fost o denivelare..”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 07 aug 2024, 09:31

Șoferul vinovat de accidentul din Pantelimon a făcut primele declarații

Sursa: Observator/Pixabay

Adolescentul de 17 ani, care conducea fără permis, a vorbit cu avocatul său despre tragedia provocată în urmă cu aproape două săptămâni, lângă parcul Pantelimon.

În faţa anchetatorilor, tânărul a susţinut că a pierdut controlul volanului după ce s-a speriat de o denivelare în asfalt.

Citește și: Declarațiile sfâșietoate ale bunicului celor doi copii loviți de un adolescent într-o parcare din București. Care este starea fetiței al cărui picior a fost amputat: „A avut coșmaruri”

Adolescentul s-ar fi speriat de o denivelare în asfalt

În urma accidentului, un băieţel de 9 ani şi-a pierdut viaţa, iar sora lui mai mică a rămas fără un picior.

Accidentul s-a petrecut în parcarea din faţa parcului Pantelimon. Adolescentul, aflat la volan fără permis, a lovit doi copii, lăsând în urmă o tragedie imensă pentru o familie. Acesta a declarat procurorilor că s-a speriat de o denivelare din asfalt şi, astfel, a pierdut controlul maşinii.

Prietenul său major, care i-a permis să conducă, a refuzat să facă vreo declaraţie în faţa anchetatorilor.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

„Susţine că a condus pentru prima dată, a fost o denivelare a drumului motiv pentru care s-a speriat, a pierdut controlul după care nu îşi mai aminteşte mare lucru.

Susţine că nu stătea pe telefon", spune Bogdan Bărbuceanu, avocatul victimelor, conform Observator.

Adolescentul de 17 ani are mai multe capete de acuzare

Procurorii au audiat adolescentul timp de aproape două ore, în care acesta a încercat să-şi justifice acţiunile. Iniţial, se vehiculase că la volan s-ar fi aflat tânărul de 19 ani, prietenul adolescentului. Totuşi, înregistrările au demonstrat că cei doi făcuseră schimb de locuri cu doar câteva clipe înainte de accident.

Citește și: Fetița lovită de mașina condusă de un șofer minor a aflat că medicii i-au amputat un picior. Micuța s-a trezit în ziua în care fratele ei a fost condus pe ultimul drum, dar nu știe de moartea acestuia

Adolescentul de 17 ani este acum acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală şi conducere fără permis.