Primele declarații ale soției miliardarului pakistanez, care și-a pierdut viața în submarinul care se îndrepta spre Titanic, împreună cu fiul lui de 19 ani: „Mi-am pierdut speranța când am trecut de 96 de ore”

Author: Andreea Buinoschi

După o oră și 45 de minute de când a început expediția, s-a pierdut legătura cu submarinul

Sursa: captură video BBC

Un miliardar pakistanez și fiul lui se numără printre cele cinci persoane care au murit în timp ce se îndreptau spre Titanic, în submarinul care a făcut implozie, la 500 de m de epavă. Soția acestuia povestește prin ce stări a trecut până s-a aflat despre decesul acestora.

Soția miliardarului pakistanez, care a murit împreună cu fiul său în submarinul care se îndrepta spre epava Titanicului, a făcut primele declarații despre momentele pline de tensiune din cele patru zile. Aceasta a început să se gândească la ceea ce este mai rău după ce trecuseră cele 96 de ore.

Primele declarații ale soției miliardarului care a murit în submarin, aproape de Titanic

Duminică, 18 iunie, Suleman Dawood și Shahzada Dawood s-au urcat, împreună cu alte trei persoane, în submarinul Titan, pentru a coborî, în Oceanul Atlantic, aproximativ patru kilometri, până la epava Titanicului. După o oră și 45 de minute de când a început expediția, s-a pierdut legătura cu submarinul, acela fiind și momentul în care implozia a avut loc.

Rezervele de oxigen din interiorul submarinului erau suficiente pentru 96 de ore, iar călătoria trebuia să dureze opt.

Anunțul oficial despre moartea pasagerilor a fost făcut după ce cele 96 de ore s-au scurs, timp în care, familia pakistanezului spera ca ceea ce este mai rău să nu se fi întâmplat.

Citește și: Dan Negru, mesaj dur pe Internet după ce submersibilul Titan a făcut implozie și milionarii din interior au pierit: „Sunt breaking news din oră în oră”

Christine Dawood şi fiica ei se aflau la bordul Polar Prince, punctu de sprijin, atunci când s-a dat alarma, că s-a pierdut legărura. „Nu am înţeles în acel moment ce a însemnat şi apoi totul a degenerat de acolo”,  a spus aceasta, în cadrul unui interviu acordat pentru BBC

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Christine Dawood trebuia să plece în expediție

Christine Dawood și Shahzada Dawood ar fi trebuit să meargă în expediție, în urmă cu mai mult timp, dar călătoria a fost amânată din caza pandemiei. Când, în sfârșit, au cumpărat biletele, a decis să îi ofere locului fiului său, care a acceptat, deoarece tatăl său voia să îl însoțească.  „Apoi.

am făcut un pas înapoi și le-am dat spațiu, pentru a-l aranja pe [Suleman], pentru că el chiar voia să meargă.  M-am bucurat foarte mult pentru ei, pentru că amândoi își doreau cu adevărat să facă asta de foarte mult timp ”, a mai povestit femeia.

După ce s-a anunțat pierderea legăturii cu submarinul, Christine Dawood a recunoscut că și-a „pierdut speranța” când cele 96 de ore s-au scurs.

Aceasta a trimis un mesaj întregii familii, spunând: „Mă pregătesc pentru ce e mai rău”.

Citește și: Misiune de salvare în Oceanul Atlantic! Un submarin plin cu turiști, care se îndrepta spre epavele Titanicului, a dispărut

Fiica ei, în schimb, Alina, a sperat până în ultima clipă, atunci când Paza de Coastă a anunțat găsirea mai multor resturi din submarin. „Mi-e dor de ei! Mi-e foarte, foarte dor de ei!”, a mai transmis soția omului de afaceri din Pakistan.