Primele demiteri după tragedia de la 2 Mai. Patru șefi din Poliție și-au pierdut funcțiile

Author: Laura Macovei
Actualizat: 23 aug 2023, 21:37

Primele demiteri după tragedia de la 2 Mai. Patru șefi din Poliție și-au pierdut funcțiile

Sursa: observator

Primele măsuri după tragedia de la 2 Mai au fost luate. Patru șefi de Poliție responsabili indirect de tragedie și-au pierdut funcțiile.

„Au fost demişi adjunctul Poliţiei din Constanţa, comisar-șef Marin Dincă, și șeful Serviciului Rutier Constanța, Constantin Stoian”.

S-au luat primele măsuri după tragedia de la 2 Mai

După numeroase erori care i-au costat viața pe cei doi tineri care aveau viitorul înainte, primele demiteri din funcție au avut loc. Unul dintre cei demiși este chiar comisarul care îl oprise pe Vlad Pascu cu o zi înainte de tragedie, dar nu i-a verificat actele.

De asemenea, Șeful Poliției Mangalia, sub-comisar Dragoş Gabriel Cristea, şi Șeful Poliției Vama Veche, inspector principal Radu Vachente au fost demiși. 

De asemenea, mai pleacă din funcție comisarul şef Marin Dincă și șeful Serviciului Rutier Constanța.

Citește și: Gestul impresionant făcut de prietenii lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Au mai fost eliberaţi din funcţie şeful Poliției Mangalia, subcomisarul Dragoş Gabriel Cristea, şi şeful Poliției Vama Veche, inspectorul principal Radu Vachente. 

Vlad Pascu nu a fost testat pentru droguri, fapt ce a dus la uciderea a doi oameni

Polițiștii și-au făcut treaba, dar nu până la capăt. Un psiholog criminalist vine cu explicații la ce s-a putut întâmpla și care a fost motivul pentru care Vlad Pascu a fost lăsat să plece.

Citește și: Ies la lumină primele declarații ale părinților băiatului care a produs tragedia de la 2 Mai: "Nu încercăm să-l absolvim de rigorile legii"

Ai noştri poliţişti sunt foarte timoraţi. Păi dacă îndrăzneşti să opreşti o maşină aşa, mai super, păi te gândeşti aşa- câte telefoane o da ăla şi ce o să păţesc eu după aceea şi aşa mai departe”, a declarat Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist.

Astfel, acesta ar fi și motivul pentru care mulţi tineri de bani gata ajung să se drogheze fără să se teamă de poliţie, deoarece chiar și atunci când sunt prinși, consecințele nu prea există sau sunt trecute cu vederea.

Vlad Pascu  va fi judecat după legea Anastasia.