Primele imagini cu mormântul lui Nicu Covaci. Funeraliile au avut loc cu porțile închise

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 08 aug 2024, 13:02

Nicu Covaci a fost înmormântat.

Sursa: Facebook: Nicu Covaci/ Facebook

Ceremonia privată de înmormântare a lui Nicu Covaci a avut loc miercuri, 7 august, la ora 18:00. Iată primele imagini cu mormântul celui care a pus bazele trupei Phoenix!

Ceremonia funerară a început la ora 18:00 și s-a desfășurat într-un cadru restrâns, porțile cimitirului fiind închise pentru a păstra intimitatea evenimentului. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan.

Citește și: Decizie de ultim moment la înmormântarea lui Nicu Covaci! De ce nu vrea familia să respecte ultima dorință a artistului: „Trupa nu a avut niciodată un cuvânt de spus”

Primele imagini de la înmormântarea lui Nicu Covaci

Potrivit imaginilor apărute în mediul online, pe mormântul lui Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix decedat vineri, au fost așezate trei coroane cu flori albe, iar la căpătâiul solistului a fost ridicată o cruce albă.

Citește și: Detaliul incredibil observat la priveghiul legendarului Nicu Covaci. Ce este desenat chiar pe sicriu

Câteva lumânări au fost lăsate aprinse în semn de omagiu. În mod neașteptat, funeraliile artistului au avut loc miercuri seară, la Cimitirul Eroilor din Timișoara, cu o zi mai devreme decât fusese anunțat inițial.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

La înmormântare au fost prezenți membri actuali ai trupei Phoenix, câțiva prieteni apropiați și partenera de viață a lui Nicu Covaci, alături de alți cunoscuți. Ceremonia a avut loc imediat după ce sicriul artistului a fost ridicat de la Filarmonica Banatul, unde fanii i-au adus un ultim omagiu timp de două zile.

Trupa Phoenix va lansa un nou album

Într-un anunț făcut marți, 6 august, trupa Phoenix a confirmat că proiectul continuă, cu planuri de lansare a unui nou album care va include melodia „Nemuritorul”, dedicată memoriei lui Nicu Covaci.

Citește și: Care a fost ultima dorință a lui Nicu Covaci: „Asta vom face” Înmormântarea artistului va fi una privată, fără onoruri militare

Acesta a decedat la Spitalul Județean Timișoara, după o lungă luptă cu cancerul cerebral, care a necesitat atât intervenții chirurgicale, cât și tratamente severe. În ultima lună din viața sa, artistul a fost internat în spitalul din Timișoara.