Slujba de înmormântare a lui Victor Socaciu a început la puțin timp după ora 13:00.
„Slujba de înmormântare va avea loc, joi, 30 decembrie, ora 12, la Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva, din localitatea Cornu de Jos, Prahova”, a anunțat fiica sa, Ana Maria Socaciu, potrivit cancan.ro.
De la înmormântare a lipsit a treia soție a cântărețului, Marina Almășan.
Ultima soție a artistului ar fi dorit să îl înmormânteze la Cimitirul Bellu, unde sunt înmormântați numeroși mari poeți și cântăreți, dar dorința lui Victor Socaciu ar fi fost să fie îngropat la Cimitirul din Cornu.
„Înmormântarea va fi joi la ora 12:00 la Cornu pentru că asta a fost ultima lui dorință, a fost locul unde ne-am petrecut cei mai frumoși ani împreună, acolo a vrut să fie înmormântat.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Victor Socaciu a murit la 68 de ani
Victor Socaciu a murit luni, la vârsta de 68 de ani. Celebrul cântăreț și cantautor a avut o carieră în muzică de zeci de ani.
Totodată, a fost politician și consul al României la Montreal.Victor Socaciu a făcut parte din Cenaclul Flacăra, condus de Adrian Păunescu și a compus imnul formației de fotbal Rapid București, pe versurile lui Adrian Păunescu.
Unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de folk din istorie, Victor Socaciu a fost prieten bun, printre alții, cu regretatul Valeriu Sterian și cu Vasile Șeicaru. Cei trei au interpretat împreună, la un moment dat, cunoscuta piesă "Colours" a celebrul cântăreț scoțian Donovan.
"Am fost prieteni timp de zeci de ani. Îmi amintesc că, prin 1974-1975, atunci când mergeam la diverse festivaluri de folk nu ne cunoşteam, însă ştiam unul de altul fiindcă eram încrezuţi, eram tineri şi aveam impresia că spargem munţii în pumni. Ne urmăream cam ce face unul şi ce face celălalt. Ulterior, ne-am cunoscut şi am devenit prieteni, după care, în '76, Victor a venit la Cenaclul Flacăra, în '78 am venit şi eu şi am început viaţa noastră, prietenia noastră şi colaborarea noastră sub aspect artistic.
Eu cântam cu Hruşcă, era tandemul Hruşcă-Şeicaru, după care, la un moment dat, am hotărât să îl cooptăm şi pe Victor şi am format un trio. Cu acest trio am umblat peste tot în lume, am făcut şi SUA de la un capăt la altul cu maşina de vreo trei ori şi am cântat pentru românii din diaspora. Am ţinut aproape, este cel mai bun prieten al meu, mergeam la petreceri, când ne vedeam, râdeam tot timpul. Noi eram tot timpul puşi pe glume şi pe distracţii. Când era partea muzicală, deveneam foarte serioşi, iar când repetam, când eram pe scenă şi când cântam, făceam totul la maximum astfel încât să dăm totul pentru cei care apreciau muzica noastră", declara Vasile Şeicaru.