Primele imagini de la parada de 1 Decembrie! După o pauză de un an, a avut din nou loc parada militară care sărbătorește Ziua Națională a României

Author: Lavinia Medrea

Primele imagini de la parada militară de 1 Decembrie

Sursa: Credit foto: Inquam Photos / George Călin

Au apărut primele imagini de la parada de 1 Decembrie! Defilarea s-a făcut la Arcul de Triumf, unde au fost prezenți președintele țării, Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă și alți oficiali.

Ziua Națională a României a fost sărbătorită astăzi, după un an de pauză în care au lipsit spectatorii, cu celebra paradă militară de la Arcul de Triumf.

Primele imagini de la parada militară de 1 Decembrie. Au existat câteva restricții

Citeste si: Parada de 1 Decembrie, Ziua Națională: Cine poate participa la eveniment! Ai nevoie sau nu de certificat verde?

Anul acesta, oamenii au avut din nou voie să participe la parada militară de Ziua României, însă au existat anumite restricții. Numărul maxim de persoane admise în zona oficială a fost de maxim 400 de persoane în Capitală, iar în municipiile reşedinţă de judeţ, maxim 200 de persoane, cu condiția să fie vaccinate anti-COVID-19 sau să fie trecute prin boală. Pentru cei care nu se aflau în zona oficială, nu a fost nevoie de certificat verde.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: para

La ora 11, parada militară a debutat sub privirile președintelui Klaus Iohannis, premierului Nicolae Ciucă și a altor oficiali care erau prezenți la eveniment. Mulți patrioți au venit la Arcul de Triumf să vadă parada militară, iar accesul a fost permis fără deținerea certificatului verde.

Întreaga paradă militară a durat 45 de minute.

Ce sărbătorim pe 1 Decembrie? Ce s-a întâmplat pe 1 decembrie 1918

Pe data de 1 Decembrie 1918, Adunarea Națională a Românilor, convocată la Alba Iulia, decreta unirea Transilvaniei cu România. Pe lângă Transilvania, sunt alăturate regatului român și Banatul, Crișana și Maramureș. În acest fel, s-a făcut un singur stat. La acel moment, Vasile Goldiș a citit proclamația, care spunea:

„Adunarea națională a tuturor românilor din Transilvania, Banat și Țara Ungurească, adunați prin reprezentanții lor îndreptățiți la Alba Iulia în ziua de 18 noiembrie/1 decembrie 1918, decretează unirea acelor români și a tuturor teritoriilor locuite de dânșii cu România. Adunarea proclamă îndeosebi dreptul inalienabil al națiunii române la întreg Banatul, cuprins între Mureș, Tisa și Dunăre”.