Primele imagini de la priveghiul regretatei actrițe Ileana Stana Ionescu. Șotul acesteia și-a exprimat regretul: „Prea puțini au venit să îi aducă o floare”

Autor: Andrei Costanda

Ileana Stana Ionescu s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani

Sursa: Colaj Kanal D

Regretata actriță Ileana Stana Ionescu a fost omagiată discret la Capela Cimitirului Bellu Catolic, în prezența doar câtorva apropiați și a soțului îndurerat.

Actrița Ileana Stana Ionescu, una dintre cele mai iubite și respectate figuri ale teatrului românesc, a părăsit această lume pe 30 iunie, la vârsta de 87 de ani.

Andrei Ionescu, șotul actriței: „Nu a venit multă lume la priveghi. Păcat!”

Tristețea pierderii sale a fost resimțită de numeroase personalități din România, care au transmis mesaje emoționante de condoleanțe pe rețelele sociale. Cu toate acestea, la priveghiul desfășurat pe 2 iulie la Capela Cimitirului Bellu Catolic, au participat doar câteva persoane pentru a aduce un ultim omagiu marii actrițe.

Soțul său, actorul Andrei Ionescu, a exprimat cu tristețe dezamăgirea că prea puțini colegi de breaslă și prieteni au venit să îi aducă un omagiu soției sale.

„Nu a venit multă lume la priveghi, ca să-și ia adio de la Ileana mea, prea puțini au venit să îi aducă o floare, au fost câteva persoane. Păcat!”, a declarat Andrei Ionescu exclusiv pentru Click!.

Andrei a menționat că fiul lor, care se află în America, va reveni în țară abia sâmbătă seară, când a reușit să găsească un bilet de avion.

Printre puținii artiști care au venit să aducă un ultim omagiu s-au numărat solistul Aurelian Temișan, însoțit de fiica și soția sa, Monica Davidescu, precum și actorii Valentina Fătu și Vasile Muraru, directorul Teatrului de revistă „Constantin Tănase”.

Aceștia au adus o coroană cu flori albe, un gest de respect și recunoștință pentru cariera și talentul regretatei actrițe.

Ileana Stana Ionescu va fi incinerată

Surse apropiate familiei au declarat că trupul neînsuflețit al Ileanei Stana Ionescu va fi incinerat. Firma de pompe funebre a ridicat deja sicriul de la capelă, iar incinerarea este programată pentru luni.

Familia a dorit ca acest moment să rămână privat, evitând atenția publicului și a presei.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

„Ileana Stana Ionescu va fi incinerată, luni, cel puțin așa am aflat de la membrii familiei. Firma de pompe funebre a ridicat deja sicriul cu trupul neînsuflețit al artistei, de la Capela Cimitirului Bellu Catolic, priveghiul s-a încheiat la ora 14.00.

Soțul și fiul ei nu vor să se afle că va fi incinerată, vor să fie singuri, acolo, la dureroasa despărțire”, a declarat o actriță, bună prietenă cu familia regretatei Ileana Stana Ionescu, pentru sursa anterior menționată.

Citește și: Tragedia se repetă în Brașov: Un motociclist a murit pe loc iar un altul se află în stare gravă la spital după ce s-au ciocnit violent. În urmă cu un an, în același loc, alți doi tineri își sfârșeau viețile în același mod

Citește și: România se pregătește să scrie istorie în fața naționalei Țărilor de Jos. La ce oră se dispută partida „Generației de Suflet” din optimile EURO 2024

Cariera Ileanei Stana Ionescu

Ileana Stana Ionescu a avut o carieră remarcabilă în teatru, debutând în 1955 la vârsta de 19 ani la Teatrul de Stat din Reșița cu rolul Agnes în „Școala femeilor” de Molière. În 1959, s-a alăturat trupei Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, iar din 1965 a devenit una dintre actrițele principale ale Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București.

De-a lungul carierei sale, a interpretat roluri memorabile, precum Fraulein în „Gaițele” de Alexandru Kirițescu, Hecuba în „Troienele” și Doica în „Medeea” de Seneca în „Trilogia antică”, regizate de Andrei Șerban, precum și Stăvăroaia în „Ion Anapoda” de G.M. Zamfirescu și Soacra în „Micul infern” de Mircea Ștefănescu.

Anunțul decesului său a fost făcut pe rețelele sociale de actrița Alexandra Velniciuc și prezentatoarea Iuliana Marciuc, iar Teatrul Național București a confirmat informația, exprimându-și tristețea printr-un mesaj postat pe Facebook. „Ileana Stana Ionescu va rămâne în istoria teatrului românesc ca una dintre cele mai dăruite actrițe ale generației sale”, au scris reprezentanții TNB.