Primele imagini din mall-ul groazei de la Nairobi!

Editor: Alina Dirdala Autor: A.M.
Actualizat: 26 feb 2017, 16:09

Era liniste in mall-ul de patru etaje din centrul orasului, cand un comando islamist a luat cu asalt intreaga cladire.

Dupa ce au inconjurat mall-ul, cei aproximativ 15 atacatori au patruns in prima faza la parter, in zona unei cafenele. Cel putin cinci barbati si o femeie au inceput sa traga mai multe focuri de arma si sa arunce grenade, inainte de a ocupa intreaga cladire.

La scurt timp, un alt grup a ajuns la etajul al doilea al mall-ului, unde tocmai se desfasura o competitie culinara pentru copii.

Fara sa se uite la copiii sau parintii care le ieseau in cale, islamistii au inceput sa traga focuri de arma in tot ce misca. Printre multimea de ostateci omorati de islamisti in infernul de la mall se afla si nepotul presedintelui kenyan impreuna cu logodnica sa.

Islamistii somalezi care fac parte din gruparea Shebab, ce are legatura cu Al-Qaida, au revendicat atacul. Iata ce au scris membrii retelei pe contul lor de pe o platorma de socializare.


Din surse neoficiale, se pare ca cel putin 68 de persoane au murit pana acum, in timp ce multi altii mai sunt inca ostateci in mall-ul groazei. Bietii oameni sunt in continuare terorizati. Nu se stie insa cati mai sunt prizonieri.

Duminica, in a doua zi a atacului, fortele speciale israeliene au reusit sa patrunda in mall-ul luat cu asalt de islamisti si au salvat mai multi ostatetici, printre care erau si raniti.
Unii dintre ei au reusit sa filmeze cu telefoanele mobile iadul din interior.

Ca intr-un labirint al groazei sunt tinuti prizonierii in mall! Priviti-i cum incearca disperati sa se ascunda dupa rafturi, in timp ce ecoul impuscaturilor se-mprastie in toata cladirea.

Jurnalistii care stau in permanenta in zona mall-ului spun ca, din cand in cand, se aud focuri de arma si explozii din interiorul cladirii.

 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”