Primele operațiuni israeliene în Fâșia Gaza! Ce au gasit acolo?

Autor: Bogdan Frațilă

Potrivit rapoartelor militare, soldații israelieni au făcut primele progrese în Fâșia Gaza în căutarea de "teroriști și arme".

Sursa: PixaBay

Potrivit rapoartelor militare, soldații israelieni au făcut primele progrese în Fâșia Gaza în căutarea de "teroriști și arme".

Potrivit rapoartelor militare, soldații israelieni au făcut primele progrese în Fâșia Gaza în căutarea de "teroriști și arme". Armata israeliană a declarat că a făcut deja mai multe progrese limitate în Fâșia Gaza în ultimele 24 de ore. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a scris pe Twitter că scopul acestor operațiuni este de a "curăța zona de teroriști și arme".
De asemenea, au fost depuse eforturi pentru a găsi posibile persoane răpite.

Trupele terestre și blindate au căutat urme și "au distrus infrastructura teroristă și au eliminat celulele teroriste". În timpul unuia dintre aceste raiduri, militarii israelieni au găsit cadavrele unor compatrioți dispăruți, potrivit unui raport al presei. Jerusalem Post a relatat la primele ore ale dimineții că trupurile au fost descoperite cu o seară înainte, în timpul unei incursiuni a Brigăzii a 7-a în zona de frontieră. Nu existau informații cu privire la numărul de morți.
Brigada a încercuit zona, după care cadavrele au fost recuperate și duse pe teritoriul israelian.

Probabil că ofensiva terestră nu a început încă

Este pentru prima dată de la atacul terorist pe scară largă asupra Israelului de către Hamas, organizația teroristă care conduce Fâșia Gaza, când armata a raportat că forțele terestre israeliene au fost active în Fâșia Gaza. nu există niciun indiciu că acesta ar fi fost începutul unei ofensive terestre așteptate în Fâșia Gaza.


Anterior, armata israeliană a cerut locuitorilor din orașul Gaza să își părăsească zonele rezidențiale până la ora locală 20:00 (19:00 CEST) și să se deplaseze mai la sud. "Armata face apel la toți civilii din orașul Gaza să își părăsească locuințele spre sud pentru propria siguranță și protecție", declarase purtătorul de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus. oamenii ar trebui să se mute într-o zonă la sud de Wadi Gaza, care se află la jumătatea teritoriului, care are o lungime de doar 40 de kilometri.
Peste un milion de palestinieni sunt afectați de acest apel.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Zeci de mii de persoane pe fugă

Potrivit estimărilor Biroului ONU pentru Ajutor Umanitar (OCHA), zeci de mii de persoane din Fâșia Gaza au fugit deja spre sud. OCHA a declarat că, chiar înainte de apelul la evacuare, un total de 400.000 de palestinieni fuseseră deja strămutați din cauza conflictului. televiziunile au arătat oameni în mașini, în camioane, în căruțe trase de măgari și pe jos îndreptându-se spre sud pe singurul drum principal din Gaza. Martorii oculari au raportat panică în rândul populației.

corespondentul ARD, Christian Limpert, a raportat condiții haotice. "Oamenii pur și simplu nu știu unde să se adăpostească". Nu este clar cum acest număr de oameni poate fi adus în sud atât de repede.
Agenția ONU de ajutorare și lucrări pentru refugiații palestinieni a avertizat că fâșia de coastă devine "o groapă infernală și este pe punctul de a se prăbuși" în fața atacurilor aeriene masive și a blocării. ONU a cerut Israelului să revoce ordinul de evacuare. O "situație catastrofală" se profilează, a declarat un purtător de cuvânt al ONU.

Citește și: Israelul găsește cadavrele ostaticilor în timpul operațiunilor

Citește și: Atac masiv asupra Israelului! Peste 5000 de rachete lansate!

Citește și: Ce este Hamas? Afla despre cine a atacat Israel cu mii de rachete!

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.