Primele PERLE de la proba de limba romana la BAC! Ce sinonime au gasit tinerii pentru cuvantul „straniu”

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 07 oct 2020, 18:55

Peste 140 de mii de absolventi de liceu au sustinut, astazi, prima proba scrisa la examenul de bacalaureat.

Ca gasca prin apa sau ca somnoroasele pasarele motaind pe gardul bietului poet... Asa au trecut acesti tineri prin scoala si tot asa au stat in banci vreme de patru ani. Astazi parca ar fi avut de trecut proba la sanscrita veche si nu la  limba si literatura romana …

Imbracati ca pe stadion, cu freza facuta in ecranul telefonului de firma , acesti absolventi de liceu  au iesit repede din sala de examen... vorba aceea- la ce sa te gandesti daca nu ai nimic in cap?

„A picat Eminescu(…) Un eseu de 600 de

cuvinte”. De unde sa scoti atatea cuvinte despre un singur poet? –s-au intrebat liceenii care si-ar fi dorit sa fie oriunde in alta parte, numai  in sala de examene nu! Nici Luceafarul bietului Eminescu nu a reusit sa ii lumineze pe unii dintre ei…

Cat priveste gramatica studiata in liceu, e o materie cel putin  „stranie ” pentru multi dintre cei care au incercat sa treaca examenul de maturitate.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Dupa gramatica si literatura, elevii au fost intrebati ce au inteles ei din  campaniile care promoveaza un stil de viata sanatos.

Un raspuns pentru acest subiect are si doamna Tudorita, care a iesit din examen cu gura pana la urechi. Spune ca s-a pregatit pe branci pentru examenul maturitatii pe care-l sustine acum la cei 44 de ani:„Despre copaci, mediu sanatos, despre alimentatie.

Femeia reuseste sa-si invinga in cele din urma emotiile. Spune ca a tocit si spera sa ia o nota de trecere. Pana anjunge acasa, vrea sa-si sune mama si sa-i spuna ca a mai bifat un examen. Nu la fel de grabiti sa-si sune parintii sunt acesti tineri care din sala de examen au dat fuga la o bere…  Miercuri, liceenii vor reveni in sala de examen, pentru ultima proba scrisa, la matematica.

Daca se vor alege sau nu cu patalama de absolventi de liceu cu bacaureat vor afla pe 7 iulie, cand se vor afisa rezultatele.

 

Taguri: