Primii refugiati trimisi de Uniunea Europeana in Romania au ajuns in tara! Cum au fost primiti la Galati

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 21:20

15 persoane din Siria si Yemen au fost aduse din Grecia. Imigrantii au varste cuprinse intre 7 luni si 50 de ani.

10 tineri si o familie cu 3 copii, cel mai mic in varsta de numai 7 luni, au pasit joi pentru prima oara pe pamant romanesc. In Centrul de la Galati mai sunt cazati si alti refugiati. Toti spera sa primeasca statutul de azilant si sa plece spre Vest.

"Acum toata familia mea este in Germania. Am cerut statutul de refugiat. Mi-au spus ca nu pot sa ma duc dupa familia mea.

De ce? Mi-au spus ca Romania face parte din Uniunea Europeana. Am cerut Azil. Si mi-au spus ca daca nu vreau sa stau, sa ma intorc in Siria", a declarat unul dintre refugiati.

Kaiua este din Siria si a ajuns in Romania cu o ambarcatiune, pe Marea Neagra. In Constanta, autoritatile au decis ca el sa fie trimis la Galati, iar ceilalti membri ai familiei sa fie dusi in Germania.

Nici imigrantii nu vor la noi, dar nici galatenii nu ii vor la ei in oras. La aflarea vestii ca refugiatii au ajuns in Galati, mai multe persoane s-au inarmat cu pancarte si s-au dus glont in fata Centrului de cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil:

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"A

aratat un documentar la televizor, ca in Franta sunt cartiere de islamisti si oamenii sunt amenintati de copiii islamistilor"

Pe toata perioada in care vor fi cazati la noi imigrantii vor primi cazare si masa, gratuit. In plus, ei vor beneficia de asistenta psihologica, medicala, juridica si materiala.