Primii români evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în România. Premierul Marcel Ciolacu i-a așteptat la aeroport

Author: Laura Macovei
Actualizat: 08 nov 2023, 23:25

Primii români evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în România. Premierul Marcel Ciolacu i-a așteptat la aeroport

Sursa: Facebook Marcel Ciolacu

Niciun român nu va rămâne în Fâșia Gaza. Aceasta este promisiunea premierului Marcel Ciolacu, care astăzi i-a așteptat în aeroportul din Otopeni pe primii români evacuați din Gaza.

Războiul din Israel se intensifică, iar românii prinși în Fâșia Gaza sunt disperați să plece și să vină în România. În acest context, premierul Marcel Ciolacu promite că se vor face toate demersurile necesare pentru ca și ultimul român din Fâșia Gaza să ajungă în România. 

Primii români evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în România

Peste 100 de români au aterizat, miercuri seară, la București, după ce s-a urgentat transportul acestora în România din țara prinsă în război.

La o lună de la invazia palestinienilor în Israel, o parte din românii din Fâșia Gaza au ajuns cu bine în România, urmând ca alții să ajungă și ei acasă.

Citește și: S-a deschis frontiera dintre Gaza și Egipt! MAE face tot posibilul pentru a urgenta evacuarea cetățenilor români

„Astăzi au fost recuperați 129 de români, atât români cu cetățenie română, cât și români din Republica Moldova.

A doua aeronavă cred că într-o oră va ateriza. Este o listă de 51 de români, au mai venit peste 100 de solicitări, să vină în România cu familiile. Vreau să mulțumesc doamnei ministru și echipei sale din Ministerul de Externe și tuturor instituțiilor care s-au implicat în operațiunea de recuperare. Celula de criză va funcționa până com recupera ultimul om din Fâșia Gaza,”
a declarat premierul la baza 90 pe Aeroportul Otopeni.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Am fost copleșit să văd bucuria și speranța din ochii copiilor care au scăpat din infernul din Gaza. În seara asta vor dormi în România, în siguranță!  Sunt recunoscător autorităților din Egipt, Israel și Qatar pentru contribuția semnificativă la evacuarea în siguranță a cetățenilor români.  Guvernul României va acționa în continuare pentru a facilita evacuările prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție,” a

mai scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Aproape 2.000 de oameni și-au pierdut viața în urma războiului din Israel

La data de 7 octombrie, invazia Palestinei avea să aducă moartea a peste 2.000 de persoane nevinovate și alte 240 sunt luate ostatice. 

Citește și: Soția românului răpit de Hamas a venit în țară pentru a cere ajutor: „Am nevoie de ajutorul vostru cu disperare”

Teroriștii Hamas au pierdut controlul asupra nordului Gaza, afirmă Israelul, însă luptele continuă intens de ambele părți.

Guvernul israelian a declarat miercuri că este „foarte prematur” să discute „scenarii” referitoare la viitorul Fâșiei Gaza, care urmează să fie „demilitarizată”, însă se discută deja cu alte țări pe această temă, scrie AFP.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.