Primul astronaut japonez va fi trimis pe Lună de către Statele Unite ale Americii și de Japonia

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 24 feb 2023, 01:50

Primul astronaut japonez va fi trimis pe Lună de către Statele Unite ale Americii și de Japonia

Sursa: Istock

Statele Unite ale Americii și Japonia se pregătesc pentru un eveniment important, întrucât cele două țări vor să trimită primul astronaut japonez pe Lună. Cu toate acestea, deși informația a venit luni, o dată estimativă nu este cunoscută încă.

Statele Unite ale Americii și Japonia fac un pas important în istorie, trimițând pe Lună primul astronaut japonez. Conform Le Figaro, relatează News.ro, trimiterea în spațiu a primului astronaut japonez ar reprezenta sudarea cooperării care există între cele două țări din punct de vedere al proiectelor spațiale.

Sunt încântat că un prim astronaut japonez ni se va alătura pentru misiunea pe suprafaţa lunară în cadrul programului Artemis”, a spus Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, în timp ce se afla în Tokyo.

Citeste si: Uimitor! Ce despăgubire cere familia lui Neil Armstrong spitalului care l-ar fi lasat sa moara

Trimiterea în spațiu a primului astronaut japonez face parte din Programul Artemis

Trimiterea acestuia în spațiu face parte din Programul Artemis care se bazează pe relansările în spațiu a zborurilor umane pe Lună. Toate acestea au scop științific, pentru a oferi suficiente informații ce pot fi folosite pentru a înțelege cum ar decurge o expediție pe Marte, pe o perioadă mai lungă de timp.

Până în momentul de față, singurii astronauți care au reușit să ajungă pe Lună au fost cei din Statele Unite ale Americii, iar trimiterea unui astronaut japonez ar reprezenta o adevărată premieră în acest sens.

Mai mult decât atât, în urmă cu ceva timp, Japonia avea în plan o trimitere pe Lună a oamenilor, aceasta  urmând să aibă loc până în anul 2030. Cu toate acestea, până la moment prezent, programul spațial al Japoniei și-a îndreptat eforturile către lansarea sateliților, dar și a sondelor.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mai mulți astronauți japonezi se află la bordul ISS

Bordul Stației Spațiale Internaționale, ISS, găzduiește deja mai mulți astronauți japonezi și rămâne de văzut ceea ce se va întâmpla în viitorul apropiat.

Jaxa, o agenție spațială japoneză, face eforturi pentru a reuși nu doar să reînnoiască efectivele, dar și să le diversifice. La finalul anului trecut, Jaxa a lansat, pentru prima dată, o campanie prin care astronauții erau recrutați.

Citeste si: Am trait sa o vedem si pe asta! Astronautii au mancat pentru prima data in istorie salata cultivata la bordul Statiei Spatiale Internationale

Aceștia beneficiau de pregătirile necesare pentru a ajunge la performanța dorită și, în special, persoanele recrutate erau de genul feminin.

Potrivit Flyingmag, Japonia va contribui la misiunile Artemis prin lucrări ce urmează să fie efectuate  la stația Gateway. Gateway este un punct de control orbital ce este folosit în cazul misiunilor de pe Lună ce nu implică echipajul uman.

Anterior, Japonia a avut nevoie de ajutorul Statelor Unite ale Americii și de ajutorul venit din partea Rusiei pentru a putea să trimită astronauții săi pe Stația Spațială Internațională.

Însă, acum, face pregătirile necesare pentru trimiterea pe Lună a primului astronaut japonez, iar acest lucru va marca un pas important în istoria spațială a Japoniei.