Primul deces cauzat de vaccinul COVID a fost confirmat. Un bărbat din Africa de Sud a început să se simtă rău, după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19. Acesta a ajuns la spital, dar nu s-a mai putut face nimic pentru el.
Primul deces cauzat de vaccinul COVID a fost confirmat
Potrivit oamenilor de știință, care au luat parte la o conferință de presă zilele trecute, relatează Reuters, persoana respectivă a ajuns la spital cu s imptome ale bolii Guillain-Barre, o boală neurologică.
Acesta a fost internat, ventilat, dar, în cele din urmă, a decedat, a spus Hannelie Meye, profesor. „La momentul îmbolnăvirii, nicio altă cauză a sindromului Guillain-Barre (GBS) nu a putut fi identificată”.
Cu toate acestea, nu au fost oferite informații suplimentare, precum vârsta persoanei decedate sau data la care acesteia i-a fost administrat serul.
În urmă cu un an, autoritățile din Statele Unite ale Americii au informat populația cu privire la riscurile la care se expun, dacă se vaccinează cu serul Johnson & Johnson.
Citeste si: Când ar putea ajunge noul vaccin împotriva COVID-19 în România. Câte doze urmează să primească țara noastră
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
La acea vreme, din cauza GBS, o persoană și-a pierdut viața, au fost înregistrate aproximativ 100 de cazuri preliminare de GBS, iar 95 dintre acestea erau cazuri grave.
„ Beneficiile vaccinării depășesc în continuare cu mult riscurile. În contextul nostru, am administrat aproximativ 9 milioane (doze) de vaccin Janssen, iar acesta este primul caz de SGB cu legătură cauzală”, a declarat atunci Boitumelo Semete-Makokokotlela, directorul executiv al Autorității de reglementare a produselor de sănătate din Africa de Sud (SAHPRA).
Centrele de vaccinare se redeschid în România
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat că urmează ca mai multe acte normative să fie promovate, pentru ca unitățile medicale să poate organiza centre de vaccinare, pentru a nu fi limitat accesul populației la acest procedeu.
„Sunt convins că în această toamnă, mai ales dacă va veni vaccinul cu noua formulă și va exista interes pentru vaccinare, acest inconvenient va fi depășit, noi ne organizăm ca să putem să facem vaccinare și în alte instituții medicale cu excepția medicilor de familie.
O să promovăm acte normative în acest sens încât toate unitățile medicale să poată să organizeze centre de vaccinare și împotriva COVID ca să nu existe știu eu limitarea accesului oamenilor la vaccinare să trebuiască să meargă la 50 de km să se vaccineze să se poată vaccina mult mai aproape de domiciliu. (…) Suntem medici, avem pacienți pe listă și măcar pacienții de pe listă ar trebuie să îi vaccinăm dacă ei doresc”, a declarat Alexandru Rafila.