Primul deces de variola maimuței a fost confirmat în Europa, în Spania. Un pacient infectat a murit, în ciuda eforturilor pe care medicii le-au depus. Anunțul a fost făcut de Ministrul Sănătății.
Primul deces de variola maimuței a fost confirmat în Spania
Un pacient infectat cu variola maimuței a murit în Spania. Acesta este primul deces raportat în Europa și al doilea în afara Africii.
Ministerul Sănătății din Spania a anunțat că peste 4.398 de cazuri au fost confirmați în țară, dintre care 120 au fost internați în spital pentru a primi ajutor de specialitate din partea medicilor, unul a murit, iar restul sunt în evidența autorităților.
Până acum, pe 18.000 de cazuri de variola maimuței au fost confirmate în 78 de țări. În România au fost înregistrate 21 de persoane infectate. Pe data de 23 iulie a fost declarată urgență sanitară globală din cauza acestei boli.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Cu ce simptome se confruntă persoanele infectate cu variola maimuței
În decursul acestui timp, de când boala a luat amploare, medicii au observat la majoritatea pacienților infectați cu variola maimuței o serie de simptome. Persoanele care a contactat boala au dureri de spate, febră și o erupție cutanată care, în cele mai multe cazuri, dispare de la sine în cursul a patru săptămâni.
De asemenea, erupția provocată de variola maimuței se distinge foarte greu de varicelă sau de alte boli comune. Aceasta nu se răspândește la fel de ușor precum virusul COVID-19.
Cum se răspândește variola maimuței
Variola maimuței se răspândește, cel mai des, prin picăturile respiratorii mari, atunci când există un contact între cele două persoane, prin contact cu fluide corporale sau leziuni cutanate ori chiar prin atingerea hainelor sau a lenjeriei care au fost contaminate.
Potrivit OMS, variola maimuței nu este mortală în toate cazurile, iar șansele ca o persoană infectată să se stingă din viață variază între 1% și 10%.
Citeste si: Alexandru Rafila, anunț de ultimă oră despre vaccinul împotriva variolei maimuței