Primul deces din 2022, de pe litoralul românesc, a avut loc. Victima avea doar 16 ani

Autor: Andreea Buinoschi

Primul deces din 2022, de pe litoralul românesc, a avut loc. Victima avea doar 16 ani

Sursa: Istock

Sezonul estival a început și, ca în fiecare an, lumea a început să meargă la mare. Din nefericire, tot ca în fiecare an, victimele de pe litoral au început să apară. Primul deces al acestui sezon estival a fost al unui tânăr de doar 16 ani.

A venit sezonul estival, a fost raportat și primul deces al anului acesta. Este vorba de un tânăr cu vârsta de doar 16 ani care, în urma unui gest făcut de multă lume, și-a pierdut viața. Acesta a sărit de pe un dig, însă s-a lovit la cap și a decedat.

În urma incidentului, mai multe echipaje medicale au fost chemate la fața locului, dar eforturile lor au fost în zadar.

Tânărul a intrat în stop cardio respirator, iar manevrele de resuscitare nu au avut niciun rezultat. Tragicul eveniment a avut loc pe o plajă din Costinești, din dreptul Obeliscului.

Citeste si: Care este cea mai ieftină stațiune de pe litoral? Românii au luat cu asalt plajele la sfârșit de sezon

„Acesta a fost găsit în stop carido respirator.

Prezenta un traumatism cranian grav. S-a efectuat protocol de resuscitare, dar, din păcate, a fost declarat decedat”,
 a spus dr. Claudia Tatarici, purtătoarea de cuvânt a SAJ, conform Ct100, relatează Romaniatv.net.

Câte victime a făcut sezonul estival 2021?

Anul trecut, situația de pe malul Mării Negre nu a fost una deloc îmbucurătoare. Pompierii ISU Dobrogea a fost chemați să intervină în cazul a 81 de persoane care s-au înecat.

Din fericire, 65 de persoane au reușit să fie salvate, în timp ce 15 și-au pierdut viața.

Mai mult decât atât, anul 2021 a reprezentat anul cu cele mai puține intervenții din ultima perioadă: în anul 2019, s-au înregistrat 83 de intervenții, iar, în anul 97, pompierii ISU Dobrogea au intervenit în cazul a 97 de solicitări.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Mesajul transmis de IGSU anul trecut, în urma deceselor de pe litoralul românesc

În urma deceselor care au fost raportate în vara anului 2021 și nu numai, dar și în urma altor incidente petrecute la mare, IGSU a transmis un mesaj important românilor. Prin intermediul acestuia, oamenii legii au tras un semnal de alarmă în ceea ce privește incidentele devastatoare care pot avea loc la mare și, în urma cărora, multe persoane își pierd viața.

„Siguranța turiștilor aflați pe litoral reprezintă, pentru noi, prioritatea 0. De 6 ani, pompieri din toată țara sunt detașați la malul mării pentru salvarea vieții celor aflați în situații dificile.

Citeste si: De necrezut! Câți bani a scos un turist din buzunar pentru o ciorbă de burtă la ”împinge tava”, în Mamaia. Prețurile lasă de dorit

În prima lună de la debutul sezonului estival, paramedicii au asistat medical 1.013 persoane, iar 21 au fost salvate de la înec. Echipajele operative au intervenit pentru stingerea celor 41 de incendii produse în această zonă. Din nefericire, pentru salvarea victimelor din accidente rutiere, echipajele de descarcerare au fost solicitate la 5 astfel de cazuri.

Noi rămânem la datorie pentru preîntâmpinarea și gestionarea situațiilor care vă pot umbri liniștea vacanței pe litoral ”, a scris IGSU, într-un mesaj oficial, postat pe pagina de Facebook, conform Fanatik.ro.