Primul discurs al Regelui Charles al III-lea. Noul monarh al Marii Britanii se adresează lumii: ”Promit să vă servesc cu loialitate”

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 09 sep 2022, 20:27

Primul discurs al Regelui Charles al III-lea

Sursa: shutterstock

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii s-a întors vineri, 9 septembrie, la Palatul Buckingham, pentru prima dată după moartea Reginei Elisabeta a II-a, și de la urcarea sa pe tron. Monarhul s-a adresat în această seară lumii întregi.

Regele Charles al III-lea a susținut în această seară,  de la ora 20:00, ora României, primul discurs pentru națiune, dar și pentru întreaga lume, după trecerea în neființă a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, din poziția de suveran.

Regele Charles, primul discurs din poziția de suveran al Marii Britanii

Regele Charles al III-lea s-a adresat în această seară supușilor britanici în primul său discurs în calitate de suveran al Regatului Unit.

Discursul regelui a avut loc cu mai bine de jumătate de zi înainte de ceremonia oficială de la  Palatul Sf. James, unde Consiliul de Accedere îl va proclama pe Charles noul suveran.

" Majestatea sa Regina, mult-iubita mea mamă, a fost un model pentru mine și pentru întreaga familie, iar serviciul său de o viață întreagă reprezintă un angajament pe care îl reînnoiesc", și-a început regele discursul, potrivit antena3.ro.

Citeste si: Ce se întâmplă cu bancnotele și cu timbrele din Marea Britanie, după moartea Reginei Elisabeta a II-a

De asemenea, regele a mai a promis că va seri națiunea cu loialitate.

"Pe lângă durerea pe care o simțim noi, cei din familie, simțim, de asemenea, recunoștința oamenilor din națiunile în care Regina a fost șef de stat. 

Un sentiment profund de recunoștință, pentru cei peste 70 de ani în care mama mea, în calitate de Regină, a slujit popoarelor atâtor națiuni

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Viața reginei Elisabeta a fost o viață bine trăită- o promisiune respectată cu destinul.

Afecțiunea, admirația și respectul pe care le-a inspirat au devenit semnul distinctiv al domniei sale. și, după cum poate mărturisi fiecare dintre membrii familiei mele, ea a combinat aceste calități cu căldură, umor și o capacitate infailibilă de a vedea întotdeauna ce e mai bun în oameni", a

continuat el.

Ultimele cuvinte au fost adresate mamei sale:" Îți mulțumesc!"

Citeste si: Maurice Munteanu, reacție incredibilă după ce un internaut l-a luat la bani mărunți pentru că postat o fotografie cu Regina Elisabeta a II-a: ”Regret dispariția unui simbol”