Primul județ din România unde a fost limitată circulația și în timpul zilei. De ce s-a luat o astfel de măsură?

Autor: B.H.

Dacă la nivelul țării doar circulația pe timpul nopții a fost limitată, există un județ în România unde acest lucru se întâmplă și ziua. De ce s-a luat o astfel de măsură?

Autoritățile au atras atenția că măsurile impuse ar trebui respectate întocmai, fără excepție, dar cu toate acestea, nu puțini sunt cei care au decis să le ignore și să își continue activitățile obișnuite.

Citeste si: Mesajul unei doctorite din Suceava infectata cu coronavirus: "E Satana, e ceva de pe alta lume. Stati acasa, ne e o gluma, e un virus teribil!"

Primul județ din România unde a fost limitată circulația și în timpul zilei

De teama unei răspândiri rapide a coronavirusului, autoritățile din Maramureș au decis să înăsprească măsurile impuse la nivelul întregii țări. Astfel, acesta este primul județ unde a fost limitată circulația și pe timpul zilei, nu doar noaptea.

Citeste si: Tratament coronavirus: ce pastile primesc in Romania cei infectati cu coronavirus care sunt internati in spital

Prefectul județului, Nicolae Silviu Ungur, a confirmat că noile măsuri vor intra în vigoare pe data de 25 martie și se vor menține până pe 15 aprilie. Acesta a explicat că a decis să le impună oamenilor să rămână în case pentru că aceștia nu au luat în serios necesitatea distanțării sociale și nu au renunțat la deplasările inutile din timpul zilei.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Așa este structura cetățenilor din județul nostru, nu doresc să nu se întâlnească, nu doresc să nu socializeze, nu doresc să stea în grupuri mai mici de 3. Avem o problemă din acest punct de vedere și am considerat că riscul este mult prea mare", a spus prefectul județului, Nicolae Silviu Ungur, potrivit digi24.ro .

Oamenii vor avea voie în continuare să meargă la cumpărături, farmacie sau la locul de muncă, aceștia din urmă fiind nevoiți să prezinte o hârtie eliberată de angajator care să dovedească că este necesară deplasarea lor în

interes de serviciu.

Mai mult, cei peste 60 de ani își vor face cumpărăturile doar dimineața, până la ora 11, magazinele urmând să aibă un program special pentru ei, între 7 și 11.

Citeste si: Arderile ilegale de lângă București care îmbolnăvesc mii de oameni anual, nicio șansă să fie oprite? Stirilekanald.ro au identificat focarul problemelor Video

 

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.