Primul weekend cu certificat verde la NUNȚI. Mirii au început să-și întrebe invitații dacă s-au vaccinat. La ce trebuie să se aștepte toata lumea

Author: Ana Dinu
Actualizat: 02 aug 2022, 16:25

Primul weekend cu certificat verde la NUNȚI. Mirii au început să-și întrebe invitații dacă s-au vaccinat

Sursa: PixaBay

Se apropie primul weekend în care nunțile vor fi organizate după măsurile prevăzute în scenariul roșu, în localitățile în care rata de infectare a depășit pragul de 3 la mia de locuitori.

Din acest weekend, participanții la nunți vor trebui să prezinte certificatul verde, rezultatul unui test negativ sau dovada că au trecut prin boală. Organizatorii de nunți spun că s-au pregătit deja pentru acest scenariu din iunie, când au început să facă trierea invitaților.

Primul weekend cu certificat verde la nunți

Este primul weekend în care românii se vor prezenta la evenimentele private cu certificat verde. Mirii au început să-și sune invitații pentru a afla dacă s-au vaccinat sau dacă vor să se testeze.

Potrivit noilor reglementări, toți invitații de la petrecerile private trebuie să fie vaccinați, să se testeze sau să aibă dovada trecerii prin boală.

Andra și Andrei, viitori miri, au reprogramat fericitul eveniment de trei ori până acum și ar urma să se căsătorească pe 26 septembrie, însă emoțiile au revenit după ce Bucureștiul a trecut în scenariul roșu.

”Noi eram pregătiți, știam că e posibil să se întâmple așa. Am văzut că cresc foarte repede cazurile. A fost ceva pe repede înainte. M-am organizat repede, am dat mesaje prietenilor. Este foarte stresant. Vreau să fie bine și să nu am mustrări că cineva s-a îmbolnăvit la nuntă. Vreau să ne simțim bine.”, a spus Andra, mireasa.

Citeste si: OFICIAL! România introduce certificatul de vaccinare la nunți. Florin Cîțu a făcut anunțul în urmă cu câteva momente

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Mirii vor asigura testarea invitaților nevaccinați, iar asta îi va costa aproape 500 de euro. Totodată, au întocmit o listă cu personale vaccinate și cu cele nevaccinate.

”Am avut cereri de la oameni: pe mine mă pui cu persoane vaccinate și să fiu în siguranță. Pentru nevaccinați, testare cu două ore înainte de eveniment. Se intră pe baza testului. Mai avem opțiunea- dacă au trecut prin boală să prezinte o dovadă.”,

a spus Andrei, mirele.

Organizatorii de evenimente private spun că au introdus măsuri de triere a invitaților încă de la 1 iunie. Costurile testării pentru persoanele nevaccinate sunt suportate fie de firmă, fie împărțite cu mirii.

”De la 1 iunie, la majoritatea evenimentelor am mers pe acest scenariu. Pentru noi nu e o schimbare, dar pentru miri, trebuie să înțeleagă că e mult mai bine, chiar dacă în acest moment sunt într-o incidență sub 3, iar în 2 săptămâni au nuntă, să se pregătească de acest scenariu,

care e rezonabil pentru nunți.”, Alin Caraman, președintele Asociației Furnizorilor din Industria Nunților.

Citeste si: S-a decis chiar acum! Noi restricții în România. Ce se întâmplă cu nunțile și botezurile. Iată care sunt principalele modificări!

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.