Prințul Charles vine astăzi în România! Ce va face oficialul regal în țara noastră

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 25 feb 2023, 05:00

Prințul Charles va veni astăzi în România! Ce va face oficialul regal în țara noastră

Sursa: Twitter

Prințul Charles vine astăzi în România. Oficialul regal va fi întâmpinat la Palatul Elisabeta de către MS Margareta, iar apoi va fi primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Prințul Charles al Marii Britanii a ajuns astăzi în vizită în România. Acesta se va întâlni cu președintele țării la Palatul Cotroceni și cu Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta, la Palatul Elisabeta, potrivit playtech.ro.

Prințul Charles al Marii Britanii vine în România astăzi

Alteța sa a fost primit la 14:45 de către Klaus Iohannis, iar apoi, Custodele Coroanei și Alteța sa Regală Principele Consort îl vor primi la Palatul Elisabeta.

Tot azi Prințul Charles va veni la centrul de refugiați ucraineni de la Romexpo. 

Citeste si: Kate Middleton, gest surprinzător la înmormântarea prințului Philip! Ce mesaj a vrut să-i transmită Reginei Elisabeta

Prințul Charles al Marii Britanii are două proprietăți în România, una în Valea Zălanului, care poate fi vizitată de turişti, şi alta în satul Viscri, în Brașov.

Casa Viscri reprezintă sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, acolo unde funcționează un Centru de Pregătire de care beneficiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din toată țara.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Prințul Charles a susținut pentru prima dată discursul tronului când avea 73 de ani, un discurs anual redactat de guvernul britanic și citit de suveran în fața Parlamentului.

Regina nu se simte prea bine din cauza problemelor de sănătate pe care le are, motiv pentru care a fost nevoită să lase tronul fiului ei cel mare, chiar dacă nu ar fi preferatul ei. 

Citeste si: Prințul Charles, infectat din nou cu coronavirus. A fost testat pozitiv cu COVID-19 pentru a doua oară. Cum se simte în prezent

„Acesta este un moment de cotitură, este un semn că regina îmbătrânește și nu-și mai poate îndeplini toate obligațiile”, a declarat jurnalistul Michel Faure, autorul unei biografii a prințului de Wales.

„Charles este acolo pentru a o înlocui, dar acest lucru are loc într-un fel de continuitate treptată, care nu a fost niciodată tratată ca o regență.”

„Se pare că fiul preferat al reginei Elisabeta este prințul Andrew (născut în 1960), iar, pentru Charles, mama sa a fost întotdeauna destul de distantă, ocupată în întregime cu îndatoririle sale de

suverană”, au mai declarat jurnaliștii străini.