Prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis au primit alte nume! Sub ce nume vor fi cunoscuți strănepoții reginei Elisabeta a II-a

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 19 iun 2023, 02:35

Nume strănepoți regina Elisabeta a II-a

Sursa: Instagram Buckinghampalaceroyal

Prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis au primit, în mod oficial, alt nume. Cum se vor numi strănepoții reginei Elisabeta a II-a și sub ce nume vor fi ei cunoscuți, odată cu moartea suveranei.

Odată cu moartea reginei Elisabeta a II-a , o serie de schimbări au survenit în familia regală a Marii Britanii. O parte dintre aceste schimbări îi vizează în mod direct și pe strănepoții suveranei, cei trei copiii ai prințului William și ai lui Catherine.

Prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis au primit, în mod oficial, alt nume după moartea reginei Elisabeta. Sub ce nume vor fi cunoscuți strănepoții reginei Elisabeta a II-a, începând de acum înainte. 

Citeste si: Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Programul complet al ceremoniei

Cum se vor numi strănepoții reginei Elisabeta a II-a 

Prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis nu mai poartă numele Cambridge. Numele lor de familie a fost schimbat, astfel că după moartea străbunicii lor, regina Elisabeta, cei trei au primit numele Wales.

George, Charlotte și Louis Cambridge au devenit, în mod oficial George, Charlotte și Louis Wales, potrivit The Sun.

Acesta este numele sub care vor fi cunoscuți de acum înainte cei trei strănepoții ai suveranei.

Schimbarea numelui celor trei prinți se datorează noilor titluri pe care le-au primit William și Catherine care au fost declarați noul prinț și noua prințesă de Wales. 

"Prinţul şi prinţesa aşteaptă cu nerăbdare să sărbătorească istoria şi tradiţiile mândre ale Ţării Galilor, precum şi un viitor plin de promisiuni! Ei vor căuta să se ridice la înălţimea contribuţiei mândre pe care membrii familiei regale au adus-o în anii trecuţi„,  se arată într-un comunicat oficial al palatului, la scurt timp după ce au primit noile titluri. 

Prinț de Wales  (galeză  Tywysog Cymru) este un titlu acordat în mod tradițional moștenitorului monarhului Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord (și anterior al

Angliei, al Marii Britanii și al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei) precum și al celor 15 alte elemente independente din Commonwealth.

Pe 8 septembrie 2022, Charles, Prințul de Wales a urcat pe tron. În primul discurs către public a noului monarh britanic acesta l-a numit pe fiul său, William ca nou Prinț de Wales. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Charles a declarat că este sigur că William (40 de ani) și soția sa Kate (40 de ani) vor continua să inspire societatea britanică și să conducă dezbaterile naționale în calitate de Prinț și Prințesă de Wales.

Citeste si: Ce semnificație are Coroana Imperială de Stat, așezată pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a. A fost folosită și pentru încoronarea tatălui regretatei suverane

Regina Elisabeta a murit pe 8 septembrie 2022 

Regina Elisabeta a murit pe 8 septembrie 2022, la Balmoral înconjurată de cei patru copii ai săi. Charles, Anne, Andrew și Edward i-au stat alături reginei în ultimele clipe de viață. 

„  Moartea dragei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de mare tristeţe pentru mine şi pentru toţi membrii familiei mele", a transmis, într-un comunicat oficial, noul suveran al Marii Britanii, regele Charles al III-lea. 

De la începutul anului 2020, după ce a fost declarată pandemia de Covid-19, regina s-a retras cu prinţul Philip la Castelul Windsor, de unde a trimis numeroase mesaje de încurajare poporului său.

În 2021, regina a trecut prin cel mai dificil moment, moartea soţului ei, prinţul Philip, cu care a fost căsătorită 73 de ani, despre care a spus că a fost „pur şi simplu forţa mea”.  

Citeste si: Viața Reginei Elisabeta a II-a. Cronologia evenimentelor care au marcat viața celui mai longeviv monarh contemporan

Regina Elizabeth II a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a sărbătorit anul acesta, alături de întreaga naţiune, 70 de ani de domnie. Regina Elisabeta a murot pe 8 septembrie 2022, va vârsta de 96 de ani. 

Elisabeta a II-a, Elizabeth Alexandra Mary, este suverana cu cea mai lungă domnie din istoria țării sale, de peste 70 de ani.