Prințul Harry a vândut peste 3 milioane de exemplare din cartea sa, în prima săptămână de la lansare

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 24 oct 2023, 02:00

Prințul Harry a vândut peste 3 milioane de exemplare din cartea sa, în prima săptămână de la lansare

Sursa: Facebook Prince Harry, Duke of Sussex

Prințul Harry a vândut un număr impresionant de exemplare a cărții sale, în prima săptămână de la lansare.

Cartea Prințului Harry a vândut peste 3 milioane de exemplare în prima săptămână, iar „Spare” a stârnit o mulțime de controverse.

Citește și: Meghan Markle și Harry și-au îngropat propriul copil: „Am săpat groapa cu mâinile mele!”. Detalii cutremurătoare despre cea mai mare pierdere a lor

În prima săptămână de la lansare, Prințul Harry a vândut peste 3 milioane de exemplare din cartea sa

Prima carte a Prințului Harry, „Spare”, ce se traduce ca și „Rezerva”, a vândut peste 3 milioane de exemplare, în prima săptămână. Editura la care această carte a fost publicată a anunțat că celebra carte a Prințului Harry s-au vândut în 1,6 milioane de exemplare numai în SUA.

Această carte are un număr de vânzări comparabil cu „A Promised Land” al fostului președinte Barack Obama și „Becoming” al fostei prime doamne Michelle Obama, care s-au vândut în peste 17 milioane de exemplare din anul 2018 în care au apărut.

Doar în Marea Britanie a vândut 400.000 de exemplare în Regatul Unit, atât în format fizic sau audio, doar în prima zi de la apariție.

Cartea a apărut în alte 15 limbi și sunt așteptate ediții în 10 limbi suplimentare pentru ca toți cei interesați de povestea Prințului Harry să o poată citi fără probleme. Cu toate că această carte a reușit să se vândă în 3 milioane de exemplare în doar prima săptămână, nu se va apropia de numărul exemplarelor vândute ale romanului final Harry Potter, „Harry Potter și Talismanele Morții”, care în 2007

s-a vândut în peste 10 milioane de exemplare în primele 24 de ore.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Charles al III-lea va fi încoronat pe 6 mai 2023. Care este programul încoronării

„Spare” a stârnit o mulțime de controverse

„Spare” a stârnit o mulțime de controverse la doar câteva săptămâni de la apariție. Prințul Harry povestește multe detalii despre viața sa regală, iar unele lucruri i-au făcut pe oameni să aibă o altă părere despre Familia Regală.

În această carte, Prințul Harry povestește o ceartă mai aprigă între el și fratele lui, William. Harry povestește cum cei doi se aflau n bucătăria lui Harry la Nottingham Cottage, când a izbucnit o ceartă despre Meghan, William numind-o „dificilă” și ,,nepoliticoasă”.

Discuția a escaladat repede așa că Prințul Harry povestește cum fratele său a venit rapid spre el, l-a prins de guler, astfel rupându-i colierul, urmând să îl trântească la podea. Acesta povestește cum a căzut pe bolul de apă al câinelui, ce s-a spart sub el, bucățile începând să îl taie. S-a ridicat în picioare și i-a spus să plece, însă la plecare, William i-a spus să nu îi spună nimănui despre altercație, mai ales soției sale, Meghan.

O altă controversă pe care Prințul Harry a povestit- în cartea sa este despre cum a aflat de moarte bunicii sale. Surprinzător, Familia Regală nu l-a informat privat despre decesul acesteia, Harry a aflat despre asta de la știri. „Când avionul a început să coboare, am văzut că mi s-a aprins telefonul. Era un mesaj de la Meg: „Sună-mă când primești asta”... M-am uitat pe site-ul BBC. Bunica mea murise. Tatăl meu a fost rege”, povestește acesta în cartea sa.

Citește și: „William m-a apucat de guler și m-a trântit la podea”. Harry susține că a fost atacat de Prințul Wiliiam. Declarații halucinante în noua carte a soțului lui Meghan Markle

Surse: Facebook Prince Harry, Duke of Sussexapnews.com, gqindia.com 

 

Taguri: