Prințul Harry, mesaj emoționant după moartea bunicului său, prințul Philip: „Ne va lipsi teribil de mult şi...”

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 13 apr 2021, 18:02
Prințul Harry și prințul Philip
Sursa: Instagram

Prin intermediul unui comunicat oficial, prințul Harry a ținut să îi aducă un ultim omagiu bunicului său, prințul Philip. Ce a spus despre el?

Familia regală britanică este în doliu după ce prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, a murit la vârsta de 99 de ani. Ce mesaj a transmis prințul Harry după decesul bunicului său?

Prințul Harry, declarații despre relația pe care a avut-o cu bunicul său, prințul Philip

Chiar dacă în ultima perioadă relațiile dintre prințul Harry și familia regală britanică s-au răcit, nepotul reginei Elisabeta a II-a a ținut să transmită un mesaj public după moartea bunicului său.

Prințul Harry l-a catalogat pe prințul Philip drept un bărbat de onoare, cu foarte mult umor, dezvăluind că pierderea suferită l-a îndurerat profund.

Citeste si: Cum arătau Prințul Harry și Meghan Markle atunci când erau copii. FOTO

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„A fost el însuşi cu adevărat, cu o inteligenţă foarte ascuţită şi putea capta atenţia oricărei încăperi datorită farmecului său, dar şi pentru că nu ştiai vreodată ce ar fi putut urma să spună. 

Va fi ţinut minte drept cel mai longeviv consort al unui monarh, ca un militar decorat, ca un prinţ şi ca un duce. Dar pentru mine, la fel ca pentru oricine care a pierdut pe cineva drag sau un bunic de-a lungul acestui an dureros, el a fost bunicul meu: un maestru al fripturilor la grătar, o legendă a persiflării şi un neastâmpărat până la final. Deşi aş putea să continui multă vreme în acest stil, ştiu că dacă el ar mai fi aici, ne-ar spune, ţinând o bere în mână: Haideţi, terminaţi odată cu asta! Ne va lipsi teribil de
mult şi va fi ţinut minte pentru totdeauna de naţiunea noastră şi de lumea întreagă. Meghan, Archie şi eu (precum şi viitoarea lui strănepoată) vom avea mereu un loc special pentru el în inimile noastre.”
, a fost mesajul pe care l-a transmis prințul Harry, potrivit digi24.ro.

În ciuda neînțelegerilor dintre prințul Harry, Meghan Markle și familia regală britanică, ducele de Sussex va participa la înmormântarea prințului Philip, însă nu va fi însoțit de soția sa.

Ceremonia va avea loc sâmbătă, la Capela St. George de la Windsor, începând cu ora 15:00 și va fi una restrânsă, având în vedere regulile impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, doar 30 de persoane vor participa la înmormântarea prințului Philip, printre ele numărându-se copiii, nepoțiii şi secretarul său personal, aceștia fiind obligați să poarte mască de protecție. 

Citeste si: Veste tristă în familia regală britanică! A pierdut sarcina, dar abia acum a făcut dezvăluirea: „Am simţit o crampă puternică. M-am aşezat pe podea și...”