Printul William va fi decorat cavaler de ziua lui

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 01 sep 2021, 18:00

Cu ocazia implinirii varstei de 30 de ani, Printul William, mostenitorul tronului regatului unit al Marii Britanii, va fi decorat de regina Angliei, bunica lui, in cadrul unei ceremonii.

Regina Elisabeta a II a isi va decora nepotul cu titlul de Cavaler, "Khight of the Thistle", unul dintre cele mai vechi si mai importante titluri nobiliare. In prezent titlul este unul onorific, iar regina il acorda, de obicei, la sugestia primului ministru al Angliei.

Printul William este in prezent Duce al tinutului Strathearn de Nord. Ceremonia de cordare a tilului nobiliar va avea loc peste cateva saptamani la palatul Holyroodhouse din Edinburgh.
Distinctia este detinuta de doar cativa membri din familia regala, repectiv regina Elisabeta a II a, printul Filip, printul Charles, tatal lui William si printesa Anne, fiica cea mare a reginei Elisabeta si sora printului Charles. Pana se va implica total in treburile regatului, printul William isi face datoria fata de tara. Este pilot militar, iar de curand s-a intors dintr-o misiune din Insulule Falkland.