PRIVATIZARE ESUATA la Oltchim. Negocierile dintre realizatorul TV si Guvern se muta la Tribunal VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 04:39

La 6 seara, Diaconescu alerga prin Bucuresti sa scoata din banca sacii cu bani promisi pentru plata salariilor de la Oltchim.

Cu banii "la purtator", realizatorul TV a plecat la Minsterul Economiei. Castigatorul licitatiei Oltchim a intrat fara bani in minister. Dupa alte indelungi discutii, rezultatul este dezamagitor pentru Dan Diaconescu. Guvernul a anulat licitatia. Cei sapte saci cu bani nu au fost suficienti pentru a-i convinge pe reprezentantii statului de bunele intentii ale lui Diaconescu.

Contractul nu a fost semnat, iar licitatia Oltchim, anulata, dupa cum a anuntat ministrul economiei.
Razboiul, insa, abia acum incepe. Dupa runda intai, in care banii au fost miza principala, a doua repriza din acest "meci" pare sa se desfasoare in instanta. Atat guvernul Romaniei, cat si realizatorul TV se ameninta reciproc cu judecata.

Si chiar cand credeai ca nu mai exista nicio surpriza in acest scandal, premierul mai scoate un as din maneca. Asa-zisul investitor strain, care ar fi trebuit sa-l ajute pe Diaconescu, pare sa fie un personaj fantoma.

Pana sa ne lamurim daca finatatorul secret al lui Diaconescu chiar exista, un lucru este sigur. Contractul intre parti a fost anulat inainte de ora 24, desi teoretic, Diaconescu ar fi avut timp pana la miezul noptii sa semneze.

Chiar daca licitatia Oltchim a fost anulata, procesul de privatizare al combinatului ar putea fi reluat peste cateva luni. Deja un alt investitor si-a anuntat intentia de a intra in posesia pachetului majoritar de la Oltchim.

Telenovela privatizarii Oltchim a facut pana acum si cateva victime colaterale: liderul de sindicat Marian Diculoiu a fost schimbat deja din functie, iar seful oficiului Privatizari din Ministerul Economiei, Remus Vulpescu, si-ar putea pierde si el functia.