Proaspătă mămică, decedată la Spitalul din Suceava. Tânăra s-a căsătorit recent și abia aștepta să-și țină bebelușul în brațe: „Bianca a avut ceva complicații”

Autor: Diana Bostan

Bianca a devenit mamă în urmă cu o lună

Sursa: Facebook: Bogdan Curelușă

O tânără în vârstă de 19 ani din Suceava a decedat la scurt timp după ce a născut. Iată care a fost cauza decesului, dar și ce au declarat cadrele medicale!

O tragedie a lovit comunitatea din Suceava când o tânără de doar 19 ani a murit la scurt timp după ce a născut. Proaspăta mămică, recent căsătorită, era nerăbdătoare să-și țină bebelușul în brațe. Familia este în stare de șoc și cere răspunsuri privind calitatea îngrijirii medicale oferite de către Spitalul din Suceava!

O proaspătă mămică a decedat la o lună după ce a născut

Bianca, o tânără în vârstă de 19 ani a avut parte de un sfârșit tragic la scurt timp după naștere. În loc să se bucure de primele momente cu bebelușul ei, proaspăta mămică s-a stins din viață, provocând o imensă durere familiei și celor apropiați. Evenimentul care trebuia să fie unul dintre cele mai fericite din viața ei s-a transformat într-o tragedie care a zguduit comunitatea locală.

Citește și: Ce a scos la iveală raportul INML în cazul gravidei ucise în Orhei: „Avem primele concluzii”. Anchetatorii au aflat cum a fost torturată și ucisă tânăra în vârstă de 19 ani

Potrivit spynews.ro, aceasta a devenit mamă în urmă cu o lună și a fost externată, aparent sănătoasă. Totuși, problemele de sănătate au reapărut rapid, iar tânăra a fost readusă la spital, unde a fost diagnosticată cu tromboză venoasă. Deși inițial părea că răspunde bine la tratament, starea ei s-a agravat treptat, ducând la un

deznodământ tragic. Bogdan, soțul Biancăi și pompier în cadrul ISU Bucovina, nu poate trece peste durerea provocată de moartea soției sale.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

”Lui Bogdan, colegul nostru, îi plăcea un citat, pe care l-a postat și pe rețelele sociale- „Să te ții de Dumnezeu. E singura funie care nu se rupe.”

N-avea de unde să știe, bietul, cât adevăr conține acest simplu text… Anul trecut, visul i s-a împlinit și s-a căsătorit cu Bianca.  Apoi, acum o lună în urmă, fericirea le-a fost completată de venirea pe lume a lui Matias, o frumusețe de băiețel. Însă, după naștere, Bianca a avut ceva complicații, care s-au agravat fără ca ei să apuce să conștientizeze (...)”, a transmis ISU Bucovina, potrivit sursei menționate anterior.

Reacția Spitalului din Suceava după moartea tinerei

Moartea tinerei de 19 ani a stârnit numeroase reacții și controverse, iar Spitalul Județean din Suceava a emis un comunicat în care anunță deschiderea unei anchete pentru a clarifica circumstanțele tragediei, notează spynews.ro.

Citește și: O tânără mamă din Sibiu și-a pierdut viața la spital, după ce a suferit „furia laptelui”. Femeia ar fi ignorat tratamentul pe care trebuia să-l urmeze

Instituția medicală subliniază că va analiza în detaliu modul în care au fost respectate protocoalele medicale și dacă s-au făcut toate eforturile pentru a salva viața tinerei mame.

În cadrul anchetei, se va investiga dacă tânăra avea șanse reale de supraviețuire și dacă personalul medical a acționat conform standardelor de îngrijire. Totodată, spitalul va colabora cu autoritățile competente pentru a stabili cu exactitate cauzele care au condus la decesul prematur al pacientei, asigurându-se că transparența și corectitudinea vor fi prioritare în elucidarea acestui caz.