Proba orală de limba română a examenului de Bacalaureat are loc pe 17 iunie. Calendarul examenelor

Autor: Bianca Vidoi

Proba orală de limba română a examenului de Bacalaureat are loc pe 17 iunie

Sursa: Unsplash

Săptămâna 3 - 7 iunie 2024 este ultima pe care elevii o petrec pe băncile școlii, înainte de a susține examenul de Bacalaureat.

Luna iunie este una extrem de solicitantă pentru elevii ce termină clasele a XII-a și a XIII-a, deoarece marchează terminarea anilor de școală, dar și apropierea examenului de Bacalaureat. Deși prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat este susținută în prima zi a lunii iulie, începând cu data de 17 iunie 2024, elevii vor susține competențele lingvistice și digitale.

Proba orală de limba română a examenului de Bacalaureat are loc pe 17 iunie

Anul școlar 2023-2024 se aproprie de final pentru elevii ce termină clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, săptămâna 3- 7 iunie fiind ultima, deoarece are o durată de 4 de săptămâni de cursuri. Aceasta este și săptămâna în care elevii își pot depune la secretariat actele necesare pentru înscrierea la prima sesiune a examenului de Bacalaureat.

Elevii ce termină clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, au o săptămână la dispoziție pentru a se pregăti pentru competențele lingvistice și digitale ce o să aibă loc în intervalul 17-

27 iunie 2024. Prima probă pe care elevii o vor susține este cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în perioada 17- 19 iunie 2024.

În intervalul 19- 20 iunie 2024, elevii vor susține a doua probă orală, mai exact cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, urmând ca în perioada 19- 21 iunie 2024 să fie susținută evaluarea competențelor digitale.

După patru zile de pauză, elevii vor susține ultima probă din această sesiune de competențe, cea de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, în intervalul 25- 27 iunie 2024.

Citește și: Când începe vacanța de vară pentru elevi în 2024?

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Prima zi a lunii iulie aduce multe emoții pentru elevii ce termină clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, deoarece atunci are loc prima probă scrisă, la Limba și literatura română, urmând ca la data de 2 iulie să susțină Proba obligatorie a profilului. Urmează o zi liberă între proba obligatorie a profilului și proba la alegere a profilului și specializării, astfel la data de 4 iulie, elevii vor susține Proba la alegere a profilului și specializării.

La data de 5 iulie o să aibă loc ultima probă a examenului de Bacalaureat, mai exact Limba și literatura maternă, după care urmează ca rezultatele să fie afișate la data de 8 iulie 2024. În intervalul orar 12.00 – 18.00, al zilei de 8 iulie 2024, pot fi depuse contestații de către elevi, urmând ca la data de 12 iulie să fie afișate rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, potrivit edupedu.ro.

Calendarul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat

Elevii ce nu au reușit să promoveze prima probă a examenului de Bacalaureat mai au o șansă de a susține examenul gratuit, în sesiunea de toamnă. În cazul în care nici în această sesiune elevii nu reușesc să promoveze examenul de Bacalaureat, atunci vor putea să participe la următoarele sesiuni, contra cost, achitând suma de 145 de lei la fiecare înscriere. Iată care este calendarul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat:

15 – 22 iulie 2024: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe

  • 8 – 9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 12 august 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D
  • 13 – 14 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
  • 19 august 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

  • 20 august 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 21 august 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 22 august 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

26 august 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 18.00)

27 – 29 august 2024: Rezolvarea contestațiilor

30 august 2024: Afișarea rezultatelor finale

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?