Probleme cu legea pentru Vlăduța Lupău! Motivul pentru care artista a fost chemată în fața instanței

Autor: Diana Bostan

Vlăduța Lupău are probleme cu legea

Sursa: Instagram- Vlăduța Lupău

Vlăduța Lupău a fost chemată în fața instanței din Sălaj, după ce ar fi comis o infracțiune în pandemie. Vedeta ar fi încasat în mod ilegal o anumită sumă de bani oferită de stat artiștilor în pandemie.

Deși încasează mii de euro pentru o oră de cântare, Vlăduța Lupău s-ar fi bucurat și la câteva mii de lei, bani oferiți artiștilor în pandemia de COVID-19. Artista ar fi încasat ilegal suma de 8.000 de lei de la Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială a județului Sălaj, potrivit Spynews.ro.

Vlăduța Lupău a fost acuzată de escrocherie

Vedeta nu ar fi singura acuzată în acest dosar, mai mulți artiști din Sălaj apelând la această escrocherie, drept urmare au fost deschise 20 de dosare penale.

În urma unor documente măsluite, Vlăduța Lupău ar fi încasat peste 8.000 de lei în pandemie.

Citește și: „Incredibil, la vârsta lui să vorbească așa?” Fiul Vlăduței Lupău face furori pe internet. Postarea artistei a stârnit un val de reacții

Pentru a scăpa de condamnare, Vlăduța Lupău a preferat să înapoieze statului suma de 10.000 de lei.

Chiar și așa, artista va fi nevoită să se prezinte pe data de 1 noiembrie în fața instanței, însă procedura va fi doar o formalitate.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Întrucât pedeapsa pentru infracțiunea săvârșivă nu depășea șapte ani, iar persoana în cauză a acoperit, din proprie inițiativă, prejudiciul care depășea cu puțin suma de 8.000 de lei, procurorii din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj au dispus renunțarea la urmărirea penală.(...) Cu privire la fapte similare au fost înregistrate aproape 20 de dosare. Unii artiști, care au prejudiciat bugetul de statul cu sume mult mai mari, au fost trimiși în judecată și unii chiar au fost condamnați”,  au declarat, în exclusivitate pentru SPYNEWS.ro,

surse din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Mai mulți artiști au beneficiat de aceste indemnizații în pandemie

Pentru a trece mai ușor peste pandemie, o perioadă în care activitatea artiștilor a avut mult de suferit, statul a venit în ajutorul acestora cu anumite indemnizații. Aceste ajutoare puteau fi solicitate de către persoanele fizice autorizate sau de profesioniști a căror activitate a fost întreruptă în pandemie.

Citește și: „A venit potopul” Vlăduța Lupău, momente de panică în plină stradă. Ce s-a întâmplat cu artista

Foarte mulți însă au depus acte false pentru a solicita banii respectivi, motiv pentru care au avut loc mai multe percheziții la domiciliile artiștilor din țară, prejudiciul cauzat fiind de sute de mii de lei.

Ajutorul oferit de stat putea fi oferit:

  • profesioniștilor reglementați de art.3 alin. (2) din Legea nr.287/2009 privind Codul civil (de exemplu, PFA, întreprindere individuală, persoane care desfășurau profesii liberale);
  • persoanelor fizice care obțineau venituri din drepturi de autor și drepturi conexe
  • persoanelor care aveau încheiat convenții individuale de muncă 
  • sportivilor, antrenorilor, medicilor, asistenților medicali, maseurilor, kinetoterapeuților, cercetătorilor